Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
De jonge illusionisten Celia en Marco zijn sinds hun vroegste kindertijd door hun mentoren getraind om deel te nemen aan 'een spel' waarbij de een de ander moet verslaan om de beste in het vak te worden. Inmiddels zijn Celia en Marco verliefd. Ze beseffen niet dat ze marionetten zijn van de eeuwenoude rivaliteit tussen hun mentoren, en dat het circus zal dienen als toneel voor een strijd op leven
Sujet
Circussen
Titre
Het nachtcircus
Auteur
Erin Morgenstern
Traducteur
Dennis Keesmaat
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The night circus
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2011
425 p. : ill.
ISBN
9789023465690 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Eind negentiende eeuw. Bailey, een boerenzoon uit Massachusetts, raakt betrokken bij een geheinmzinnig circus. Het nachtcircus is een reizend circus vol illusionisten, acrobaten en twee echte magiërs (Celia en Marco) die tegen hun zin met elkaar in een wedstrijd verwikkeld zijn. Hun beider mentoren hebben het circus bedacht om een eeuwenoud spel met elkaar te spelen. Hoofdpersonen Celia en Marco worden echter verliefd op elkaar en zinnen op een manier om het spel te doorbreken zonder schadelijke effecten op iedereen die in het circus meereist. Erin Morgenstern zet een magische sfeer neer. Haar taalgebruik raakt aan alle zintuigen, ze schrijft zeer beeldend en kleurrijk. De lezer wordt een verhaal in gezogen vol mysterieuze gebeurtenissen en bijzondere personages. De liefdesgeschiedenis van Celia en Marco is op een ontzettend originele manier neergezet in dit intrigerende boek. De filmrechten zijn al verkocht. Kleine druk.

À propos de Erin Morgenstern

Erin Morgenstern, née le 8 juillet 1978 à Marshfield dans le Massachusetts, est une écrivaine américaine de fantasy.

Biographie

Œuvres

Romans

  • Le Cirque des rêves, Flammarion, 2012 ((en) The Night Circus, Doubleday, 2011), trad. Sabine Porte, 328 p. (ISBN 978-2-08-126432-8)
  • La Mer sans étoiles, Sonatine, 2020 ((en)…En lire plus sur Wikipedia