In 2045 jagen veel mensen op een schat die is achtergelaten in een virtuele wereld; de man die als eerste een sleutel bemachtigt, is ineens beroemd en in levensgevaar.
Titre
Ready player one
Auteur
Ernest Cline
Traducteur
Ralph Van der Aa
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Ready player one
Éditeur
Amsterdam: Q, 2020 | Autres éditions
366 p.
ISBN
9789021414720 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het is 2045, de wereld is er door overbevolking en uitputting van het milieu slecht aan toe. Veel mensen brengen hun tijd door in een virtuele wereld, OASIS, op zoek naar een fortuin, daar achtergelaten door de oprichter. Aanwijzingen zijn te vinden in zijn leven en de populaire cultuur van de jaren tachtig van de 20e eeuw. Ook Wade Watts doet mee en hij slaagt erin de eerste van drie sleutels te bemachtigen. Met de roem komen de bedreigingen, want ook een machtige organisatie, IOI, jaagt op de schat. Uiteindelijk heeft het verhaal een ‘happy ending’. Deze debuutroman uit 2011 heeft een aantal sterke kanten: het verhaal is origineel, heeft tempo en bevat de nodige ‘cliffhangers’, het is makkelijk voor de lezer om zich te identificeren met de hoofdpersoon, en de plot zit goed in elkaar. Vooral voor lezers die iets met computergames hebben en voor iedereen die de jaren tachtig als kind of tiener heeft ervaren is het een feest der herkenning. Verfilmd door Stephen Spielberg*. Vanaf ca. 1…Lire la suite

À propos de Ernest Cline

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Ernest Cline, né le 29 mars 1972 à Ashland dans l'Ohio, est un écrivain américain de science-fiction.

Biographie

Ernest Cline a commencé par travailler dans un fast-food et dans un vidéoclub, avant de retourner à ses premières amours et d'écrire le scénario du film Fanboys (2009). Player One, son premier roman, devenu un best-seller dès sa parution en 2011 fait l'objet d'une adaptation cinématographique réalisée par Steven Spielberg sortie en mars 2018 dont il a coécrit le scénario. Il a été engagé pour écrire le scénario du film basé sur son deuxième roman, Armada.

Œuvres

Série Ready Player One

  1. Player One, M…En lire plus sur Wikipedia