Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Speel voor mij het lied van de dood

Esi Edugyan (auteur), Catalien Van Paassen (traducteur)
Wanneer aan het begin van de Tweede Wereldoorlog een band naar Parijs reist om er een jazzalbum op te nemen, wordt de zwarte hoornist met de Duitse nationaliteit al gauw gearresteerd.
Titre
Speel voor mij het lied van de dood
Auteur
Esi Edugyan
Traducteur
Catalien Van Paassen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Half blood blues
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Signatuur, 2012
319 p.
ISBN
9789056724511 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

The Hot-Time Swingers vormen een gemeleerde groep jazzmusici in het Europa van eind jaren dertig. Er is er een zwart, er zijn volbloed Duitsers, iemand van joodse afkomst en een paar ondefinieerbare Amerikanen uit Baltimore. Hun reis gaat van Berlijn naar Parijs, de oorlog achterna terwijl de Nazi's de jazz verbannen als Ontaarde Kunst en de vertolkers van die muziekvorm met argusogen bekijken. Voeg daar aan toe een fatale zangeres, een plaatopname die nooit naar ieders tevredenheid verloopt, maar wel een legende in zich draagt, en een gewichtig epos is geboren! De Canadese schrijfster doorvorste voor haar fictie een inktzwarte bladzij van de jazzgeschiedenis, die van ontkenning en onderdrukking, en zette een monument neer voor de muziek, die alles te boven gaat en vriendschap, die al even mysterieuze omwegen kent. Genomineerd voor Man Booker (2011) en onderscheiden met de Giller Prize. Meer romantisch dan muziektechnisch van benadering. Normale druk, leeslint.

À propos de Esi Edugyan

Esi Edugyan (née en 1978) est une romancière canadienne.

Biographie

Née et élevée à Calgary en Alberta, de parents originaire du Ghana, Edugyan étudie la création littéraire à l'université de Victoria, où elle est encadrée par Jack Hodgins. Elle obtient sa maîtrise au séminaire d'écriture John Hopkins. Son premier roman, The Second Life of Samuel Tyne est publié en 2004 et est finaliste du prix du patrimoine Hurston-Wright en 2005.

Malgré des critiques favorables pour son premier roman, Edugyan a des difficultés à trouver un éditeur pour son deuxième manuscrit. Elle passe quelque temps en tant qu'écrivain en résidence à Stuttgart en Allemagne, où elle abandonne son manuscrit invendu et écrit un nouveau roman, 3 minutes 33 secondes (Half-Blood Blues), à propos de musiciens de jazz dans l'Europe de la Seconde Guerre mondiale, où l'un d'entre eux est enlevé par les nazis comme un bâtard de Rhénanie. Ell…En lire plus sur Wikipedia