DVD
Anglais

Strike a pose : het ontroerende verhaal van de dansers van Madonna's Blond Ambition Tour

Ester Gould (directeur), Reijer Zwaan (directeur)

Strike a pose : het ontroerende verhaal van de dansers van Madonna's Blond Ambition Tour

Genre:
Achtergrondverhalen van de dansers die meewerkten in de 'Blond Ambition Tour' (1990) van superster Madonna.
Titre
Strike a pose : het ontroerende verhaal van de dansers van Madonna's Blond Ambition Tour
Directeur
Ester Gould Reijer Zwaan
Langue
Anglais
Éditeur
Homescreen, [2016]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
82 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8717249483816
Placing suggestion
791.55 (SISO) Dans ; Dans (ZIZO)
mooov

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 35 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Documentaire van journalist Reijer Zwaan en filmmaakster Ester Gould over de zeven jonge dansers die werkten in Madonna's spraakmakende wereldtournee 'Blond Ambition Tour' (1990) en te zien zijn in de bijbehorende documentaire 'Truth or dare' (ook bekend als In bed with Madonna). In de destijds zeer succesvolle documentaire zijn de dansers te zien als sterke, opgewekte en succesvolle homo's, maar drie van hen verzwegen dat ze hiv-positief waren (een van hen is overleden). De recensenten geven 4 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 26-5-'16): '(...) Fragiele scènes zijn het, waarmee de regisseurs mooi inzichtelijk maken hoe hun personages zich verloren in hun roem en toch wisten te overleven. (...) Dankzij zulke onthullingen, maar ook dankzij hun humor en energie worden Luis, Salim, Jose, Kevin, Carlton en Oliver je gemakkelijk vertrouwd. Geen wonder dat de finale van de film - een emotionele reünie van de heren, die elkaar met de jaren uit het oog zijn verloren - ontroert. (...)'

À propos de Ester Gould

CC BY 3.0 - Image by HUMAN TV

Ester Gould, né en 1975 à Peterculter, en Écosse, est une réalisatrice et scénariste néerlandaise.

Filmographie

Réalisatrice et scénariste

  • 1999 : Crazy de Heddy Honigmann
  • 2004 : Give Me Your Hand de Heddy Honigmann
  • 2006 : Forever de Heddy Honigmann
  • 2009 : Shout : co-réalisé avec Sabine Lubbe Bakker
  • 2010 : Starring David
  • 2015 : A Strange Love Affair with Ego
  • 2016 : Strike a Pose : co-réalisé avec Reijer Zwaan

Notes et références