Als Coco en haar moeder Elisabeth elkaar op een dag bij toeval tegen het lijf lopen, vertelt de moeder tussen neus en lippen door dat ze niet lang meer te leven heeft. Coco voelt zich verantwoordelijk en trekt bij haar moeder in. Terug in het ouderlijk huis pakt Coco haar oude drankgewoontes weer op. Hoelang verdraagt de zieke Elisabeth haar dochter om zich heen?
Titre
Dorst
Auteur
Esther Gerritsen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: De Geus, 2018 | Autres éditions
216 p.
ISBN
9789044538915 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In deze roman van de Nederlandse schrijfster (1972) komen een moeder en een dochter elkaar tegen op de Overtoom in Amsterdam. Ze hebben elkaar lang niet gezien. De moeder vertelt bijna terloops dat zij ongeneeslijk ziek is en niet lang meer heeft - op straat, nota bene. De dochter besluit bij haar moeder in te trekken. Vervreemdende situaties ontstaan met de ex van de moeder, met de vriend van de dochter, met een kapper en met de werkgever van de moeder. Geserreerd verhaal met veel dialogen. Vanuit de eigenaardige moeder en de nog eigenaardigere dochter wordt alles in de tegenwoordige tijd minutieus beschreven. De dochter gaat zich te buiten aan drank en seksuele contacten. Geheimzinnigheden uit de jeugd worden belicht. Deze ontregelende roman over vreemde personages die elkaar hebben gemist, met een knappe en onverwachte apotheose, is bijzonder sterk. Een roman die nog lang indruk zal achterlaten. Verfilmd door Saskia Diesing, met Simone Kleinsma en Elise van 't Laar in de hoofdrolle…Lire la suite

À propos de Esther Gerritsen

CC BY 4.0 - Image by Vera de Kok

Esther Gerritsen, née le 2 février 1972 à Nimègue, est une écrivaine, femme de lettres et scénariste néerlandaise.

Bibliographie

  • 2000 : Bevoorrecht bewustzijn
  • 2002 : Tussen een persoon
  • 2004 : Is dat een kapstok? Scènes uit een gezin
  • 2004 : Toneel: 1999-2003
  • 2005 : Normale dagen
  • 2008 : Kleine miezerige god
  • 2010 : Superduif
  • 2011 : Jij hebt iets leuks over je
  • 2012 : Craving
  • 2013 : Ik ben vaak heel kort dom: De VPRO-columns 2010-2012
  • 2014 : Roxy
  • 2015 : De kopvoeter en andere toneelteksten
  • 2015 : Sed
  • 2016 : Veilig leren lezen
  • 2016 : Frère et soeur
  • 2018 : De trooster

En lire plus sur Wikipedia