Superduif

Esther Gerritsen (auteur)
Het leven valt een elfjarig, wat ouwelijk meisje zwaar, maar dan krijgt ze een vrolijk vriendinnetje.
Titre
Superduif
Auteur
Esther Gerritsen
Langue
Néerlandais
Édition
3
Éditeur
Breda: World editions, 2014 | Autres éditions
250 p. ; 15 cm
Note
Zakformaat
ISBN
9789462370418 (hardback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als enig kind van oude, erudiete ouders is Bonnie Mol (11) uit Haarlem een ouwelijk meisje, dat uitsluitend oorlogsboeken leest. Het leven valt haar zwaar, elke dag wordt ze huilend wakker en wil ze haar bed niet uit. Vriendschap met de vrolijke Ine zet de deur naar een normaal, lichter leven op een kier en biedt Bonnie de kans haar vleugels uit te slaan. Maar eigenlijk is het al te laat. Prachtig van binnenuit (ik-stijl) geschreven 'psychische' worsteling van een meisje in de laatste klas van de basisschool en de brugklas van de middelbare school. Buitengewoon invoelend en gevoelig, en daarmee sterk ontroerend verhaal, een ziektegeschiedenis. Het doet denken aan 'Vanwege een tere huid' van Anton Koolhaas. Wisselen daar dieren- en mensenverhaal elkaar af, hier zijn de twee verhaallijnen harmonieus geïntegreerd. Mensen hunkeren naar lichamelijk en geestelijk contact, maar de afloop is tragisch. Vierde roman van de auteur (1972) die zich hiermee definitief in de kopgroep van de Nederlan…Lire la suite

À propos de Esther Gerritsen

CC BY 4.0 - Image by Vera de Kok

Esther Gerritsen, née le 2 février 1972 à Nimègue, est une écrivaine, femme de lettres et scénariste néerlandaise.

Bibliographie

  • 2000 : Bevoorrecht bewustzijn
  • 2002 : Tussen een persoon
  • 2004 : Is dat een kapstok? Scènes uit een gezin
  • 2004 : Toneel: 1999-2003
  • 2005 : Normale dagen
  • 2008 : Kleine miezerige god
  • 2010 : Superduif
  • 2011 : Jij hebt iets leuks over je
  • 2012 : Craving
  • 2013 : Ik ben vaak heel kort dom: De VPRO-columns 2010-2012
  • 2014 : Roxy
  • 2015 : De kopvoeter en andere toneelteksten
  • 2015 : Sed
  • 2016 : Veilig leren lezen
  • 2016 : Frère et soeur
  • 2018 : De troos…En lire plus sur Wikipedia