CD

In de maneschijn ... : kinderliedjes voor jong en oud

Esther Hart (interprète)

In de maneschijn ... : kinderliedjes voor jong en oud

Public cible:
Tous les âges
Genre:
Titre
In de maneschijn ... : kinderliedjes voor jong en oud
Interprète
Esther Hart
Éditeur
Distritop, 2004
1 cd
Date d'enregistrement
1999
Durée
00:40:23
EAN
0060891750378 0608917503722
CDR
LAX1585
Placing suggestion
Liedjes (ZIZO) 90 - Kinderrepertoire (NBLC) D9 - Kinder- en jeugdrepertoire (Classification flamande de la musique)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 2 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Veertien bekende kinderliedjes worden op een geheel eigen wijze uitgevoerd door een aantal musici uit de jazz- en popwereld. Er staan een aantal 'klassiekers' op, zoals In een groen groen knollenland, M'n wagen vol geladen en Op een grote paddestoel en het titellied In de maneschijn. Maar ook drie liedjes van Annie M.G. Schmidt zijn te horen: Ik zag een muis, Dikkertje Dap, M ’n Opa. De muzikanten, o.a. Theo Braams, Martijn van Agt, Esther Hart , zijn er in geslaagd een aanstekelijke en vrolijke cd te maken die niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders leuk is om naar te luisteren. In een groen groen knollenland bijvoorbeeld is in een country-sausje gegoten, gezongen met Achterhoeks accent. Op een grote paddestoel is te horen in een jazzy uitvoering. Ook het gebruik van instrumenten is goed gekozen. Alleen jammer dat de informatie op de cd zeer minimaal is. De cd is in 1999 opgenomen en de opbrengst gaat voor het grootste gedeelde naar de stichting Blubber, een stichting d…Lire la suite

À propos de Esther Hart

CC BY-SA 3.0 - Image by M.N.A. van den Bogaart

Esther Hart, nom de scène d'Esther Katinka Hartkamp (née le 3 juin 1970 à Epe) est une chanteuse néerlandaise.

Biographie

Quand elle a environ 10 ans, elle chante dans la chorale d'enfants De Lenteklokjes à Alphen-sur-le-Rhin. Elle s'occupe souvent des parties solos. Elle a quatorze ans lorsqu'elle commence à chanter avec le groupe Release.

À 18 ans, Hart est admise au conservatoire de Rotterdam. Elle suit une formation de chant « musique légère » et avec sa voix, une mezzo-soprano douce et claire, elle a son diplôme cum laude en 1994 en tant que musicienne d'enseignement et d'interprétation. À cette époque, Hart se produit régulièrement à toutes sortes d'occasions et c'est aussi à cette époque qu'elle sort un CD auto-publié, Fruit at the Bottom.

Hart fait également partie de D-Wys and the Voices of Soul avec leque…En lire plus sur Wikipedia