Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Aswoensdag

Ethan Hawke (auteur)
Tijdens een autotocht door Amerika ontdekken twee jonge mensen hoe ze tegenover elkaar, hun kersverse huwelijk en hun aankomende ouderschap staan.
Sujet
Liefde
Titre
Aswoensdag
Auteur
Ethan Hawke 1970-
Langue
Néerlandais
Titre original
Ash Wednesday
Éditeur
Amsterdam: Anthos, 2002
271 p.
ISBN
90-414-0668-9

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 22 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Met Aswoensdag is acteur Ethan Hawke aan zijn tweede roman toe. Centraal in het boek staan Jimmy Heartsock en Christy Ann Walker. Zij vormen niet echt een gelukkig koppel. Hun relatie is verzuurd en ze besluiten dan ook er een punt achter te zetten. Christy stapt op en neemt de bus naar haar ouderlijk huis. Ze blijkt zwanger te zijn. Jimmy gaat haar in zijn oude Chevy Nova achterna. Wanneer hij haar onderschept bij een bushalte, vraagt hij Christy met hem te trouwen. Ze gaan samen op weg met de Chevy in een soort ontdekkingstocht naar wat de liefde voor hen betekent.

Hawke neemt in zijn boek twee gewone mensen als hoofdpersonage en verpakt hun verhaal als een 'on the road-boek'. Het verhaal in Aswoensdag wordt in de eerste persoon verteld. Daarbij laat Hawke afwisselend nu eens Jimmy dan weer Christy aan het woord. Ze zitten allebei vol goede wil om er het beste van te maken, maar ook vol twijfels of een huwelijk en een gezin wel écht is wat ze willen. Niet verwon…Lire la suite
Ethan Hawke (1970) brak als acteur door met zijn rol in Dead Poets Society; voor een andere rol kreeg hij een Oscar-nominatie. Als schrijver debuteerde hij met de roman 'De heetste stad'* (1997). Aswoensdag, zijn tweede roman, vertelt het verhaal van een liefde die gedoemd lijkt te mislukken, maar tegen de verdrukking in opbloeit. Nadat hij zijn vriendin Christy zwanger heeft gemaakt, verbreekt de 30-jarige Jimmy hun relatie. Door de zelfmoord van zijn vader durft hij de verantwoordelijkheid niet aan. Later vraagt hij Christy alsnog ten huwelijk. Maar ook Christy is psychisch belast en twijfelt of de onvolwassen Jimmy een goede levenspartner en vader zal zijn. Ze geeft Jimmy een kans en samen gaan ze 'on the road'. Tijdens een emotionele trip door Amerika, die vanuit beider perspectief wordt beschreven, proberen ze greep te krijgen op het verleden en op hun gevoelens voor elkaar. In een carnaval vierend New Orleans wordt hun relatie op de proef gesteld als de zwangere Christy een bloe…Lire la suite

À propos de Ethan Hawke

Ethan Hawke [ˈiːθən hɔk], né le 6 novembre 1970 à Austin (Texas), est un acteur, écrivain, réalisateur et scénariste américain.

BiographieEn lire plus sur Wikipedia