Livre
Néerlandais

Leidraad voor een nobel leven

Ethan Hawke (auteur), Lucie Van Rooijen (traducteur)
In een brief aan zijn vier kinderen legt ridder Thomas de twintig regels van het ridderschap uit, die zijn grootvader ooit aan hem heeft geleerd. Regels over vriendschap, moed, eerlijkheid en liefde. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Leidraad voor een nobel leven
Auteur
Ethan Hawke 1970-
Traducteur
Lucie Van Rooijen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Rules for a knight
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2016
179 p. : ill.
ISBN
9789026333750 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Handzame gids om een waarachtig leven te leiden. Het boek is gebaseerd op een document uit de riddertijd, een brief met levenslessen die een vader (voorvader van de auteur) naliet aan zijn kinderen. De auteur (de bekende acteur Ethan Hawke) heeft het toegankelijk gemaakt en aangepast aan deze tijd. De illustraties van vogels zijn gereconstrueerd en gerangschikt door zijn vrouw. In verhalende vorm bespreekt een ridder zijn leven en de lessen die hij leerde als schildknaap bij zijn grootvader en later als ridder. De taal die hij gebruikt, is gemakkelijk leesbaar en de waarden en deugden die hij zijn kinderen wil bijbrengen zijn van alle tijden. In een paar uur tijd krijgt de lezer in een goed te behappen werkje het merg van het leven voorgeschoteld. Zo bespreekt hij aan de hand van overdenkingen en anekdotes het belang van eenzaamheid, dankbaarheid, samenwerking, moed en geduld en andere regels uit de leidraad. De hoofdstukken worden voorafgegaan door een getekende vogel die de betreffe…Lire la suite

À propos de Ethan Hawke

Ethan Hawke [ˈiːθən hɔk], né le 6 novembre 1970 à Austin (Texas), est un acteur, écrivain, réalisateur et scénariste américain.

BiographieEn lire plus sur Wikipedia