In 1943 wil de Sinti-jazzgitarist Jean 'Django' Reinhardt uit Parijs naar Zwitserland vluchten.
Titre
Django / een film van Etienne Comar ; scenario Etienne Comar en Alexis Salatko
Directeur
Etienne Comar
Acteur
Reda Kateb Cécile De France
Interprète
Rosenberg Trio
Langue
Français
Éditeur
Splendid Film, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
113 min.
Note
Taalkeuze: Frans, Duits, Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
4013549092364
mooov

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Franse biografie en oorlogsdrama, het regiedebuut van producent en scenarioschrijver Étienne Comar (Des hommes et des dieux). De film vertelt een deel uit het leven van de Sinti jazzgitarist Jean 'Django' Reinhardt (1910-1953). In 1943 werkt Reinhardt in Parijs, waar hij veel succes heeft en zich weinig aantrekt van de oorlog. Wanneer hij door de nazi's wordt 'gevraagd' om in Duitsland op te treden, uiteraard zonder 'negermuziek', staat hij voor de keuze zich te conformeren of naar Zwitserland te vluchten. De recensenten geven 2-3 sterren. Floortje Smit '(Volkskrant 4-5-'17) vindt dat de regisseur te veel vrijheden neemt in het verhaal en de film 'een lange zit'. Maar haar conclusie is: 'Daar staat tegenover dat het wel eens tijd werd, een film die aandacht heeft voor het leed van de zigeuners in de Tweede Wereldoorlog. Bovendien weet de muziek, ingespeeld door het Nederlandse Rosenberg Trio, de film regelmatig boven zichzelf uit te tillen. Het mooiste verhaal, over het nut en de nood…Lire la suite

À propos de Etienne Comar

CC BY-SA 4.0 - Image by Maximilian Bühn

Étienne Comar (né en 1965) est un producteur, réalisateur et scénariste français, connu en particulier pour être scénariste et producteur du film Des hommes et des dieux.

En 2017 il réalise son premier film Django qui fait l'ouverture, en compétition, de la Berlinale 2017

Il est considéré par le magazine L'Express comme faisant partie des « 20 qui ont fait le cinéma français en 2011 »,.

Filmographie

Producteur

  • 1997 : Mektoub de Nabil Ayouch
  • 1998 : Zonzon de Laurent Bouhnik
  • 1999 : Superlove de Jean-Claude Janer
  • 1999 : 1999 Madeleine de Laurent Bouhnik
  • 2000 : Sur un air d'autoroute de Thierry Boscheron
  • 2000 : Ali Zaoua prince de la rue de Nabil Ayouch
  • 2002 : 24 heures de la vie d'une femme de Laurent Bouhn…En lire plus sur Wikipedia