Als een literair agent 25 jaar na de moord op een universiteitsprofessor een half voltooid manuscript ontvangt, gaat hij op onderzoek uit.
Titre
Boek der spiegels
Auteur
Eugen Ovidiu Chirovici
Traducteur
Edzard Krol
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The book of mirrors
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, [2018] | Autres éditions
311 p.
ISBN
9789400509573 (paperback, ISBN sticker)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Literair agent Peter Katz krijgt een brief en een half manuscript van ene Richard Flynn. Hij beschrijft zijn studietijd aan Princeton University, zijn liefdesrelatie met zijn huisgenote en de moord op zijn professor door onbekende dader, 25 jaar geleden. Omdat er geen follow-up komt, gaat Katz op zoek en ontdekt dat Flynn recent overleden is. Hij schakelt onderzoeksjournalist John Keller in, die de oud-agent Roy Freeman inzet. Wat is er in het verleden precies gebeurd? Wat hadden de onderzoeken van de professor (gevolgen van trauma op het geheugen bij psychiatrische patiënten) daarmee te maken? De auteur (1964, Transsylvanië) schrijft een vlotte psychologische thriller. Er zijn drie perspectieven in de ik-vorm, afgewisseld met het halve manuscript. Maar wie is betrouwbaar? De agent, ex-alcoholist met beginnende alzheimer, een getuige met retrogade amnesie? En bevat het manuscript de waarheid? Het geheugen is onbetrouwbaar en beïnvloedbaar, een soort lachspiegel op de kermis. Een intri…Lire la suite

À propos de Eugen Ovidiu Chirovici

Eugen Ovidiu Chirovici, né le 11 mai 1964 à Făgăraș (Roumanie), est un écrivain roumain qui s’est établi en 2012 en Europe occidentale, écrivant depuis en anglais et signant ses œuvres E.O. Chirovici.

Biographie

E.O. Chirovici naît dans une petite ville de Transylvanie. Il tient à préciser qu’il a des ascendants aussi bien d’ethnie roumaine qu’appartenant aux communautés ethniques allemande et hongroise.

Il fait des études supérieures terminées en 1988 à l’Académie d’études économiques de Bucarest. Il travaille dans sa profession et fait encore des études dans son domaine à l’Université de Glasgow, ainsi que des stages à la Banque mondiale.

Il commence à travailler comme journaliste aussi. Entre 1992 et 2000, il est d’abord reporter, puis rédacteur, chef de section, rédacteur en chef adjoint, finalement rédacteur en chef …En lire plus sur Wikipedia