Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Het bloed van engelen

Eugenio Fuentes (auteur), Rikkie Degenaar (traducteur)
Een docent van de school van het 6-jarige dochtertje van een eigenaar van een computerzaak wordt met diens uit zijn bankkluisje gestolen pistool vermoord.
Titre
Het bloed van engelen
Auteur
Eugenio Fuentes
Traducteur
Rikkie Degenaar
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
La sangre de los ángeles
Édition
1
Éditeur
Breda: De Geus, 2008
317 p.
ISBN
9789044507751 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 45 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het bloed van engelen is al de derde misdaadroman van Eugenio Fuentes die de laatste paar jaar in het Nederlands is verschenen. Net als in Het woud (De Leeswolf 2005, p. 643) en De handen van de pianist (De Geus, 2007) wordt privédetective Ricardo Cupido ingeschakeld om een misdrijf op te lossen. In dit verhaal gaat het om een oud pistool dat door een mysterieuze persoon uit een bankkluisje is ontvreemd en waarmee een moord wordt gepleegd. De rechtmatige eigenaar, Julián Monasterio, had verzuimd de vermissing te melden bij de politie; hij had het pistool illegaal in bezit en wilde geen slapende honden wakker maken. Wanneer echter een gymleraar van de school van zijn zesjarige dochter Alba door een (vooralsnog) onbekende dader met dit wapen wordt vermoord, begint Julián zich vreselijk ongemakkelijk te voelen en roept hij de hulp in van detective Cupido ? die overigens veelal op de achtergrond blijft ? om te achterhalen wie zijn pistool heeft ontvreemd.
Fu…Lire la suite
Een docent van de school van het 6-jarige dochtertje van een Spaanse eigenaar van een computerzaak wordt met diens uit zijn bankkluisje gestolen pistool vermoord. Een bevriende privédetective gaat nasporingen verrichten. Een uitstekend gecomponeerde psychologische misdaadroman, waarin meer de nadruk ligt op karakteranalyses van de diverse peronages dan op het opsporen van de misdadiger. Aardige belichting van het Spaanse onderwijssysteem. Meesterlijk plot en verrassende ontknoping. Paperback met kleine druk.

À propos de Eugenio Fuentes

Eugenio Fuentes, né à Montehermoso, dans la province de Cáceres, en 1958, est un romancier espagnol, auteur de roman policier.

Biographie

En 1990, il crée le détective privé Ricardo Cupido dans un court roman (ou une longue nouvelle) intitulé Las batallas de Breda. Se déplaçant à vélo dans les rues de Breda, le personnage « exerce sa profession en bonne intelligence avec les autorités locales. » Trois ans plus tard, il reprend ce héros dans le roman El nacimiento de Cupido, qui se déroule aux îles Canaries. C'est le second titre d'une série policière où l'auteur, en plus de s'adonner à une certaine critique sociale, porte un soin tout particulier à la psychologie de ses personnages, à la description de leurs relations et au déroulement temporel de l'intrigue.

Dans Meurtres en réserve (El interior del bosque, 1999), Cupido est chargé par un avocat madrilène de retrouver l'assassin …En lire plus sur Wikipedia