Livre
Néerlandais

Cowboy Klaas en de stinkende pony

Eva Muszynski (auteur), Karsten Teich (auteur), Charlotte Bakker (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Het stinkt in de tuin van Cowboy Klaas. Waar komt die lucht vandaan? Dan ziet Cowboy Klaas een pony in het maisveld staan. Zou hij op de pony kunnen rijden?
Sujet
Pony's
Niveau de lecture
AVI E4, AVI 5
Titre
Cowboy Klaas en de stinkende pony / Eva Muszynski en Karsten Teich ; illustraties: Karsten Teich ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Charlotte Bakker
Auteur
Eva Muszynski Karsten Teich
Traducteur
Charlotte Bakker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Das pupsende Pony und andere Abenteuer
Éditeur
Arnhem: Bontekoe, 2015
[40] p. : ill. + cd
ISBN
9789055297306 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 14 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Cowboy Klaas is geen echte cowboy, want die wonen in het Wilde Westen, rijden de hele dag paard en slapen bij een kampvuur. Klaas woont op een boerderij met Roosje de koe en Lies het varken en hij heeft een groentetuin. Dan staat er ineens een schetenlatende pony in het maïsveld en Klaas probeert erop te rijden. Maar de pony wil alleen indianen op zijn rug en Klaas moet dus eerst bloedbroeders worden met Wees-Toch-Lief, een echte indiaan. Op de grappige cartoonachtige paginagrote illustraties in vrolijke kleuren is van alles te zien. Steeds wisselend perspectief (kikker-, vogel-, en profiel). Beknopte eenvoudige en humoristische tekst in korte eenregelige zinnen (‘Het ruikt naar schimmel met kikkerpies’), AVI-E4. Eenvoudig woordgebruik. Grote letter. Uitnodigend omslag met Klaas en Lies op de rug van de rennende pony. Met meelees-cd (ca. 25 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Met humor geschreven deeltje uit een serie leesboeken voor lezers vanaf ca. 7,5 jaar.

Suggestions