Livre
Néerlandais

Funny in het bos

Evelien Van Dort (auteur), Stien Huisman (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Eva en haar broer en zus en hun Shetlanders moeten het ruiterbewijs halen anders mogen ze het bos vlakbij huis niet meer in. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Pony's
Titre
Funny in het bos
Auteur
Evelien Van Dort
Dessinateur
Stien Huisman
Langue
Néerlandais
Éditeur
Kampen: Callenbach, 2006
112 p. : ill.
ISBN
90-266-1366-0

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 4 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Van de ene dag op de andere zijn de regels voor paardrijden in het bos veranderd: verplichte ruiterpaden, een ruiterbewijs en een boskaart. Pieter en zijn oudere zussen Eva en Carolien zijn gewend om zorgeloos door het bos te rijden op hun pony's, maar een strenge boswachter ziet er nu op toe dat de regels gerespecteerd worden. Er zit niets anders op dan zich voor te bereiden op het ruitersexamen, want ze hebben het diploma nodig om een boskaart te kunnen kopen. Samen met de andere kinderen van de ponyclub oefenen ze zich in de examenstof. Intussen besteedt Pieter veel zorg aan een uit het nest gestolen uilskuiken en ontpopt hij zich tevens als een inventief bedenker van manieren om aan geld te komen voor de ponysport, waarmee ze het examen en de boskaart kunnen betalen. Vrijwel alle aandacht in het verhaal gaat uit naar allerlei zaken die met pony's te maken hebben: berijden, verzorgen, lesgeven en natuurlijk aan de examenvragen. Je moet dus wel een stevige belangstelling voor die on…Lire la suite
Eva woont met haar broer en zus op een boerderij. Ze hebben alle drie een pony. Eva heeft Funny, een Shetlander. Ze gaan elke week naar rijles. Het bos vlakbij het huis mogen ze binnenkort alleen nog door over het ruiterpad en met een ruiterbewijs. Daarom moeten ze hard leren en goed oefenen. Ondertussen gebeuren er nog andere dingetjes die de spanning moeten vasthouden (er wordt een stroper gepakt, Eva geeft ponyles aan een vriendin, haar broer vindt een uiltje en brengt dat groot). Veel aandacht voor de verzorging van de dieren. Vriendelijke sfeer, met wat goedmoedige onderlinge plagerij en oprechte blijdschap voor elkaar. Gedrukt in een grote, schreefloze letter; enkele stijve zwart-witillustraties; de tekeningen van het uiltje en de reeën zijn aardig. Voor in het boek staat een plattegrond van de omgeving. Deel uit een reeks rondom Eva en Funny*. Voor paardenliefhebbers (j/m) vanaf ca. 9 jaar.