Livre
Néerlandais

Funny omnibus. 2

Evelien Van Dort (auteur)

Funny omnibus. 2

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Bundeling van drie verhalen waarin Eva en haar vrienden met hun pony's rond de manege allerlei avonturen beleven. Vanaf ca. 9 jaar.
Contient
Titre
Funny omnibus. 2
Auteur
Evelien Van Dort
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Callenbach, 2014
263 p.
ISBN
9789026610844 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 5 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Eva, haar broer Pieter en zus Carolien hebben elk een Shetlander. In korte hoofdstukken vertelt Evelien Van Dort over het wel en wee van deze gezellige familie. In het eerste deel van de omnibus staat de verjaardag van Eva centraal, net als een zoekgeraakt konijn. In deel twee maakt de lezer kennis met Ben, een gehandicapte jongen, en wordt de verjaardag van de ponyclub gevierd. Het derde deel is het verslag van een driedaagse tocht met de pony's.
Hoewel dit al een tweede omnibus over Funny is, worden alleen het tweede en derde verhaal door een voorwoord voorafgegaan. Hierin worden niet alleen de hoofdpersonages voorgesteld, maar de lezer wordt ook ingelicht over wat er tussendoor is gebeurd.
Liefde en verliefdheid vormen een rode draad doorheen de verschillende boeken. In het eerste deel heeft Carolien al vlinders in haar buik als ze aan Robin denkt en in het laatste deel zoenen ze elkaar in het donkere bos. Juf Roos en boswachter Hans Dunsel trouwen tussen deel twee en op…Lire la suite
Tweede bundeling* van drie eerder los verschenen boeken over de pony Funny. In 'Funny in galop' organiseert Eva op haar elfde verjaardag een ponyestafette. Pieter en Carolien helpen met de voorbereiding. De estafette wordt een groot succes. De kinderen beleven allerlei avonturen. In 'Funny viert feest' wordt een pony ernstig ziek, komen Eva en haar broer en zus in contact met een gehandicapte jongen die veel vooruitgang boekt door het contact met de kinderen en pony's en organiseren ze een feest omdat de Ponyclub vijf jaar bestaat. In 'Funny op trektocht' maakt Eva samen met een groepje vrienden een ponytocht van een paar dagen over de Veluwe. Ze logeren in een kampeerboerderij en trekken overdag De Hoge Veluwe door. Vlot geschreven en ongedwongen verhalen rond de vriendschap van kinderen met hun pony's. Korte zinnen en hoofdstukken van enkele pagina's. Gedrukt in een duidelijke, schreefloze letter. In de verhalen is veel aandacht voor de verzorging van de dieren. Vriendelijke sfeer, …Lire la suite