Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Jasper & Julia en de geheime tuin

Evelien Van Dort (auteur), Harmen Van Straaten (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Jasper en Julia wonen aan een pleintje van steen en beton. Ze willen graag een groener pleintje. Maar anderen willen juist meer parkeerplaatsen. Wie krijgt zijn zin? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Buren, Tuinieren
Niveau de lecture
AVI M4, AVI 4
Titre
Jasper & Julia en de geheime tuin
Auteur
Evelien Van Dort
Dessinateur
Harmen Van Straaten 1958-
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Jasper en Julia en de geheime tuin
Éditeur
Utrecht: Callenbach, 2016 | Autres éditions
69 p. : ill.
ISBN
9789026608421 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 17 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Twee buurkinderen Jasper en Julia wonen op Plein Zeven. Ze willen er een groen plein van maken; gezellig voor jong en oud. Er staat echter een huis te koop en de potentiële kopers eisen alle parkeerplaatsen op voor hun auto's. De bewoners van het pleintje sturen een brief naar de burgemeester om dit te voorkomen. Grappig is de argumentatie van de makelaar, die als een blad omdraait als zijn kopers een groen plein willen. Deze humor zal de kinderen waarschijnlijk ontgaan, maar zal volwassenen zeker aanspreken. Leuk actieverhaal dat los te lezen is van het eerder verschenen deel over Jasper en Julia*. De avonturen zijn spannend en herkenbaar. Het taalgebruik is eenvoudig en alle zinnen beginnen op een nieuwe regel, AVI-M4. De pentekeningen vullen de tekst goed aan. Verzorgde uitgave met royale bladspiegel en aantrekkelijk omslag. Zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Jasper & Julia en de geheime tuin

Rond Pleintje Zeven staan zeven huizen met in het midden een grote oude boom met sterke takken. Jasper en Julia vinden het reuzefijn hier te wonen. Huis nr. 5 staat te koop en Jasper en Julia hopen dat het verkocht wordt aan een gezin met kinderen. Samen besluiten ze om het pleintje wat op te knappen zodat het groener en aangenamer vertoeven wordt. Ze zoeken potten en bakken bijeen om planten in te zetten en extra plantjes om rond de boom te planten. Ze krijgen hulp van elke inwoner van het pleintje. Mevrouw Slarik geeft jonge slaplantjes en muntkruiden. Mevrouw Stoffer zet een oude tafel met zaaibakken neer. Ze zaaien goudsbloemen en meneer Stoffer brengt een appelboom in een pot. Meneer Advies brengt tomatenplantjes. Mevrouw Stok zit op de bank en geniet van alle drukte. De makelaar die huis nr. 5 wil verkopen is helemaal niet blij want hij wil dat er parkeerplaatsen komen op het pleintje. Hij wil en zal hun plannetjes dwarsbomen.
Een fijn leesboekje voor zevenjarigen dat heel…Lire la suite

Suggestions