Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Jasper & Julia en de verdwenen cavia

Evelien Van Dort (auteur), Harmen Van Straaten (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Omdat ze zich vervelen, besluiten Jasper en zijn buurmeisje Julia op zoek te gaan naar een ontsnapte cavia. Ze leggen sla rond de boom op het pleintje en klimmen er in om te zien of de cavia erop afkomt. De ontsnapte cavia brengt onverwachte gezelligheid op het pleintje.
Sujet
Buren, Cavia's
Niveau de lecture
AVI M4, AVI 4
Titre
Jasper & Julia en de verdwenen cavia
Auteur
Evelien Van Dort
Dessinateur
Harmen Van Straaten 1958-
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Jasper en Julia en de verdwenen cavia
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Callenbach, 2013
72 p. : ill.
ISBN
9789026606953 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 38 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Met dit boek geeft Evelien van Dort het startschot voor een nieuwe reeks. De verhalen rond Jasper en Julia, twee kinderen van zeven, zijn bedoeld voor lezers van dezelfde leeftijd.
In dit eerste deel probeert het duo een ontsnapte cavia te vangen. Een goed middeltje tegen hun verveling, maar ook het dorpsplein wordt er beter van. De pogingen om het knaagdier te vangen hebben als gevolg dat Pleintje Zeven, zo gedoopt door Jasper en Julia, er steeds groener en gezelliger gaat uitzien. En ze werken niet alleen. Nee, ook de volwassen buurtbewoners worden meegesleept in het enthousiasme van de kinderen en dragen hun steentje bij om de cavia te vangen én het pleintje op te fleuren.
De fantasie en de daadkracht van Jasper en Julia transformeren een doordeweekse vakantiedag in iets speciaals. Net zoals kinderen van vlees en bloed zien de twee hoofdpersonages het groots in. Het is leuk om te dagdromen bij het idee om ook een plek te hebben waar het voor iedereen aangenaam vertoeven i…Lire la suite
Jasper en Julia, beiden 7 jaar oud, hebben vakantie en denken dat ze zich gaan vervelen zonder hun sportclub en hun school. Niets is minder waar, want er is een cavia weggelopen. Dat is het begin van een lange zoektocht. Ondertussen helpen ze de buurman met zijn schutting en bedenken ze een naam voor het pleintje voor hun huis, dat er steeds mooier gaat uitzien. Rustig voortkabbelend en gezellig verhaal over twee buurkinderen. Het taalgebruik is eenvoudig, AVI-M4. De zinnen zijn kort en de bladspiegel royaal. De pentekeningen passen goed bij het verhaal. Er staat meestal een tekening per twee bladzijden. Aantrekkelijke, goed verzorgde uitgave. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Suggestions