Livre
Néerlandais

Spring, Banjer, spring!

Evelien Van Dort (auteur), Juliëtte De Wit (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Roos (ik-figuur) en haar beste vriendin Maud gaan oefenen voor de dressuurwedstrijden, om zo aan een echt springconcours te mogen meedoen. Maar dan moet Roos wel over haar springangst heen komen. Vanaf ca. 9 jaar.
Niveau de lecture
AVI 8, AVI E5, AVI M6, AVI E6
Titre
Spring, Banjer, spring!
Auteur
Evelien Van Dort
Dessinateur
Juliëtte De Wit
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2014
117 p. : ill.
ISBN
9789021672496 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Spring, Banjer, spring! is het derde boek over Roos en haar pony Banjer. Roos vertelt in de ik-persoon over wat ze allemaal beleeft samen op het paardenpension van haar ouders. Zo raakt Petronella, de pony van Roos' vriendin Maud, zo opgewonden van een passerend paard dat ze over de omheining springt. Meteen is haar springtalent ontdekt en Maud wil er alles aan doen om dit talent ook echt tot uiting te laten komen.
In Nederland moet je echter eerst bewijzen dat je goed bent in dressuur voor je mag deelnemen aan springwedstrijden. Gelukkig is het vakantie en kunnen de meisjes extra hard oefenen. Bovendien wordt er na de dressuurproeven ook nog een springwedstrijd georganiseerd voor beginnelingen om ervaring op te doen.
De springlessen verlopen een stuk vlotter voor Maud dan voor Roos. Banjer lijkt niet zo dol op springen en dan is er ook nog van alles nodig om deel te nemen: een witte rijbroek, een springmuur om te oefenen etc. Gelukkig ligt de elfde verjaardag van Roo…Lire la suite
Roos (ik-figuur) en haar pony Banjer zijn onafscheidelijk en dat kan ook, want haar ouders runnen een paardenpension. Samen met haar beste vriendin Maud, die ook een eigen pony heeft, gaat ze oefenen voor de dressuurwedstrijden, om zo aan een echt springconcours te mogen meedoen. Derde onafhankelijk te lezen deel, (mede door het 'Even voorstellen'-hoofdstuk aan het begin), van de serie 'Banjer'*, waarin Roos Maud soms moet temperen in haar ondoordachte acties, soms moet troosten en helpen, en zich over haar springangst heen moet zetten. Vlot leesbaar, met heel soms een niet uitgelegde paardenterm (volte, singel), in voor de doelgroep vrij kleine letter gedrukt met een volle bladspiegel. Leuk en verhelderend zijn de tips, uitleg en weetjes, inclusief illustraties, door het boek heen, over alles wat met de paardensport te maken heeft. Deze informatie is gedrukt in een ander lettertype en heeft een 'multoblaadje' als achtergrond. Voor meiden vanaf ca. 9 jaar die helemaal voor paarden gaan.