Bande dessinée
Néerlandais
Het geluk van de succesvolle handelaar David Grief lijkt te keren als het hem niet lukt een openstaande schuld te innen, maar dat laat hij niet op zich zitten.
Titre
Zoon van de zon / Fabien Nury, Éric Henninot ; een vrije bewerking van de novelles van Jack London
Scénariste
Fabien Nury
Dessinateur
Eric Henninot
Antécédent bibliographique
Jack London
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Fils du soleil
Éditeur
Brussel: Dargaud Benelux, © 2017
78 p. : ill.
ISBN
9789085585152 (hardback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 21 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Verstripping van de roman ‘The son of the sun’ (1912) van de Amerikaanse schrijver Jack London. ‘Zoon van de zon’ is de bijnaam die David Grief heeft gekregen door zijn succesvolle handelsactiviteiten op de Salomoneilanden. Maar zijn fortuin lijkt te keren wanneer het hem niet lukt een openstaande schuld te innen. Ondanks zijn rijkdom wil Grief dit niet op zich laten zitten. Via via komt hij te weten dat de schuldenaar en een aantal andere kapiteins zijn uitgenodigd om naar het eiland Hikihoho te komen, waar ‘koning’ Parlay zijn kostbare verzameling parels wil verkopen. Grief is echter niet uitgenodigd. Later zal blijken waarom niet, maar Grief komt onuitgenodigd ook naar het eiland. Hij is niet geïnteresseerd in de parels, maar in een portret dat hij eerder aan Parlay heeft geschonken en dat hij nu terug wil hebben. Dan steekt een vreselijke orkaan op... In realistische stijl getekend, ingekleurd stripverhaal; vrij veel tekst. Speelse lay-out. Grote aandacht voor de historische ensce…Lire la suite

À propos de Fabien Nury

CC BY-SA 2.0 - Image by ActuaLitté

Fabien Nury est un scénariste de bande dessinée français, né le 31 mai 1976.

Biographie

Né en 1976, Fabien Nury est diplômé d'ESCP Europe.

Il commence sa carrière en cosignant, avec Xavier Dorison, le scénario de W.E.S.T, série dessinée par Christian Rossi (Dargaud, six tomes entre 2003 et 2011).

En solo, Fabien Nury écrit Je suis légion (Les Humanoïdes associés, 2004-2007), une trilogie mise en images par l'Américain John Cassaday. Elle se poursuit avec plusieurs autres dessinateurs, chez un nouvel éditeur, dans la série dérivée Les Chroniques de Légion (Glénat). En 2007, il commence aussi Le Maître de Benson Gate (Dargaud), avec Renaud Garreta.

De 2007 à 2012, Nury scénarise les six tomes d’Il était une fois en France (Glénat), série historique qui, dessinée par Sylvain Vallée, …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions