Een jongen groeit op in een Italiaans dorpje in een (w)arm milieu onder de hoede van zijn vele ooms en (groot)ouders.
Titre
In het diepe
Auteur
Fabio Genovesi 1974-
Traducteur
Manon Smits Pieter van der Drift
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il mare dove non si tocca
Éditeur
Amsterdam: Signatuur, © 2019
390 p.
ISBN
9789056726140 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze sprankelende roman verhaalt van een jeugd in een piepklein dorp in Versilia, de kuststrook van Toscane. De gebeurtenissen zijn geregeld zo buitenissig dat ze doen denken aan scènes met prettig gestoorde Italianen uit de films van Fellini, maar Fabio Genovesi (1974) schrijft dat de stof voor deze verhalen autobiografisch is. Hoofdpersoon Fabio groeit op in een arm maar netjes katholiek-communistisch milieu, met negen ongetrouwd gebleven oudooms die hem allemaal als kleinkind claimen, met een oma, zijn moeder en meer dan twee jaar lang met een vader die in coma ligt na van een ladder gevallen te zijn. De taal van deze Bildungsroman, van een schrijver in wording, is de heldere taal van een optimistisch kind en jongere die voortdurend met verwondering kennisneemt van de wereld om hem heen, het bizarre gedrag van de volwassenen, van leeftijdgenoten en meisjes, de klassenstrijd en 1001 weetjes uit de biologie en andere wetenschappen. Uiteindelijk lijkt de roman geschreven om een geschi…Lire la suite

À propos de Fabio Genovesi

CC BY-SA 4.0 - Image by 9002Jack

Fabio Genovesi, né en 1974 à Forte dei Marmi, est un écrivain, scénariste et traducteur italien.

Biographie

Il publie des nouvelles, des romans, des biographies, des essais, des scénarios et des traductions d'auteurs américains.

Il collabore avec le Corriere della Sera, Glamour, La Repubblica et Vanity Fair.

Il travaille comme chroniqueur pour la Rai en 2019 lors du Tour d'Italie et du Tour de France.

Il remporte en 2015 la deuxième édition du Prix Strega Giovani avec le roman Chi manda le onde, en entrant dans les cinq finalistes du Prix Strega.

Il remporte en 2019 le prix Viareggio pour la fiction, ex aequo avec Giuseppe Lupo, pour son roman Il mare dove non si sficca.

Œuvres

Nouvelles