Fiorenzo, Mirko en Tiziana: drie levens die elkaar kruisen op in de Toscaanse streek Muglione. Het is de plek waar Fiorenzo al jong zijn moeder verloor, waar Tiziana naar terugkeert vanuit Berlijn en waar Mirko voorbestemd lijkt voor een grote fietstoekomst.
Titre
Vissen voeren
Auteur
Fabio Genovesi 1974-
Traducteur
Manon Smits Pieter van der Drift
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Esche vive
Édition
3
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2015 | Autres éditions
399 p.
ISBN
9789056725051 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze roman speelt zich af in een vergeten dorp in Toscane: Muglione, dat getroffen wordt door werkloosheid en bevolkt is door losers. Er zijn drie hoofdpersonages. Fiorenzo is negentien; ooit was hij knap op school, maar nu ziet hij het eindexamen niet meer zitten. Zijn vrije tijd steekt hij in een heavy metalband. Hij heeft bij een ongeluk met vuurwerk een hand verloren. Hij leeft bij zijn vader, zijn moeder is overleden. Tiziana is dertig; zij heeft een aantal buitenlandse diploma’s op zak, maar zij heeft de verkeerde keuze gemaakt: in plaats van een buitenlandse carrière uit te bouwen is zij teruggekeerd naar haar geboortedorp. Ten slotte is er Mirko, een achterlijke en naïeve puber die over een groot wielertalent beschikt. De vader van Fiorenzo, ex-profwielrenner, heeft het talent ontdekt en wil van Mirko een kampioen maken. Daardoor verwaarloost hij zijn eigen zoon. Fiorenzo en Tiziana worden verliefd op elkaar, maar hun liefde is gedoemd te mislukken door het grote leeftijdsvers…Lire la suite

À propos de Fabio Genovesi

CC BY-SA 4.0 - Image by 9002Jack

Fabio Genovesi, né en 1974 à Forte dei Marmi, est un écrivain, scénariste et traducteur italien.

Biographie

Il publie des nouvelles, des romans, des biographies, des essais, des scénarios et des traductions d'auteurs américains.

Il collabore avec le Corriere della Sera, Glamour, La Repubblica et Vanity Fair.

Il travaille comme chroniqueur pour la Rai en 2019 lors du Tour d'Italie et du Tour de France.

Il remporte en 2015 la deuxième édition du Prix Strega Giovani avec le roman Chi manda le onde, en entrant dans les cinq finalistes du Prix Strega.

Il remporte en 2019 le prix Viareggio pour la fiction, ex aequo avec Giuseppe Lupo, pour son roman Il mare dove non si sficca.

Œuvres

Nouvelles