Na de dood van haar broer zoekt een jong albino meisje naar bovennatuurlijke tekenen uit de zee om verder te kunnen gaan met haar leven.
Sujet
Rouwproces
Titre
Wat de golven brengen
Auteur
Fabio Genovesi 1974-
Traducteur
Pieter van der Drift Manon Smits
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Chi manda le onde
Éditeur
Amsterdam: Signatuur, 2015 | Autres éditions
451 p.
ISBN
9789056725419 (hardback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Luna is albino, slechtziend en spierwit en wordt veel gepest op school. Haar broer Luca en haar alleenstaande moeder maken het leven leuk door naar het strand te gaan en schatten te zoeken. Haar broer beschrijft dan alles wat ze niet kan zien en maakt de wereld mooier. Zijn leraar zet Luca aan de reis van zijn leven te maken en haalt Luca’s moeder over haar zoon te laten gaan surfen in Frankrijk. Op reis komt Luca om het leven. Zijn moeder stort in, zijn leraar voelt zich schuldig en Luna zoekt in de schatten op het strand naar bovennatuurlijke tekenen van haar broer om door te kunnen gaan met haar leven. Een roman vol karakters die elkaars tegenpolen zijn en elkaar erg mooi aanvullen. Door de diversiteit aan personages en hun acties is er naast verdriet en drama ook plaats voor humor en plezier. Daarnaast is het taalgebruik eenvoudig en wordt de actieve werkwoordsvorm gebruikt, wat bijdraagt aan een betere en directe beleving. De Italiaanse auteur (1974), bekend van de roman 'Vissen …Lire la suite

À propos de Fabio Genovesi

CC BY-SA 4.0 - Image by 9002Jack

Fabio Genovesi, né en 1974 à Forte dei Marmi, est un écrivain, scénariste et traducteur italien.

Biographie

Il publie des nouvelles, des romans, des biographies, des essais, des scénarios et des traductions d'auteurs américains.

Il collabore avec le Corriere della Sera, Glamour, La Repubblica et Vanity Fair.

Il travaille comme chroniqueur pour la Rai en 2019 lors du Tour d'Italie et du Tour de France.

Il remporte en 2015 la deuxième édition du Prix Strega Giovani avec le roman Chi manda le onde, en entrant dans les cinq finalistes du Prix Strega.

Il remporte en 2019 le prix Viareggio pour la fiction, ex aequo avec Giuseppe Lupo, pour son roman Il mare dove non si sficca.

Œuvres

Nouvelles