Livre
Anglais

The All-Girl Filling Station's last reunion

Fannie Flagg (auteur)

The All-Girl Filling Station's last reunion

Het leven van een 59-jarige vrouw staat volledig op zijn kop als ze in 2005 een aangetekende brief ontvangt; een avontuurlijke vrouw neemt tijdens de Tweede Wereldoorlog met haar zusjes het pompstation van haar vader over.
Titre
The All-Girl Filling Station's last reunion
Auteur
Fannie Flagg
Langue
Anglais
Édition
1
Éditeur
London: Chatto & Windus, 2014 | Autres éditions
347 p.
ISBN
9780701188931 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 59-jarige Sookie Poole lijdt onder een dominante, licht dementerende moeder van 88 jaar. Als ze een aangetekende brief krijgt, wordt haar leven volledig op zijn kop gezet. Het verhaal van Sookie, dat zich in 2005 afspeelt, wordt afgewisseld met dat van Fritzi Jurdabralinski tot de connectie tussen de twee duidelijk wordt. Fritzi is de oudste van vier dochters en een zoon van Poolse immigranten, zeer avontuurlijk aangelegd en stuntvlieger. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, neemt Fritzi met haar zusjes het pompstation van haar vader succesvol over. Later meldt ze zich aan als WASP, een paramilitair programma waarbij Amerikaanse vrouwen vliegtuigen verplaatsten, piloten trainden en testvluchten maakten. Dit boek is ook een eerbetoon aan al die vrouwen die fantastisch werk deden, maar in die tijd geen officiële erkenning kregen. De schrijfster combineert humor en excentriciteit met een fascinerend oorlogsverhaal. Verder behandelt ze het trauma van adoptie voor kinderen. Sookie en h…Lire la suite

À propos de Fannie Flagg

Fannie Flagg, née Patricia Neal, le 21 septembre 1944 à Birmingham, en Alabama, aux (États-Unis), est une écrivaine et actrice américaine.

Elle est surtout connue pour son roman Beignets de tomates vertes, publié en 1987, dont l'adaptation cinématographique de 1991 a remporté un franc succès.

Biographie

Fannie Flagg, de son vrai nom Patricia Neal, est la fille unique de Marion Leona et William Hurbert Neal Jr. À part une courte période sur la côte du Golfe du Mexique, près de la ville de Point Clear, Flagg a passé son enfance dans la région de Birmingham, Alabama. Maintenant, elle partage son temps entre la Californie et l'Alabama.

Elle s'intéresse très rapidement à la comédie sous l'influence de son père. Sa détermination lui vaut de remporter durant son adolescence une année de scolarisation dans u…En lire plus sur Wikipedia