Livre
Néerlandais

De school voor baby's : Anna geeft baby zijn eerste lessen !

Fanny Joly (auteur), Roser Capdevila (dessinateur)

De school voor baby's : Anna geeft baby zijn eerste lessen !

Public cible:
6-8 ans et plus
Anna vindt het maar niks dat haar moeder de hele dag brabbelt tegen haar babybroertje en besluit hem dingen te leren waar hij echt wat aan heeft. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
De school voor baby's : Anna geeft baby zijn eerste lessen ! / Fanny Joly ; [ill.] Roser Capdevila
Auteur
Fanny Joly
Dessinateur
Roser Capdevila
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
L'école des bébés
Éditeur
Aartselaar: Deltas, 2002
[48] p. : ill.
ISBN
90-243-8226-2

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 4 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Anna heeft sinds kort een broertje. Ze ergert zich aan haar moeder, die de hele dag domme reutelgeluidjes maakt tegen de baby. Anna is bang dat haar kleine broer door al dat gebrabbel zal opgroeien tot een idioot. Ze besluit het heft in eigen handen te nemen en Anton les te geven in taal en rekenen. Tot haar verdriet lijkt de baby daar weinig belangstelling voor te hebben. Grappige prentvertelling met tekeningen die zijn ingekleurd met aquarelverf in een zacht kleurenpalet. Een speciale rol is weggelegd voor de speelgoedrups die op elke illustratie een andere gelaatsuitdrukking heeft. De toon van het verhaaltje past goed bij de wat ouwelijke Anna. Om voor te lezen aan kinderen die er net een broertje of zusje bij hebben gekregen en er moeite mee hebben dat veel van de aandacht van de ouders naar de baby uit gaat. In deze serie zijn nog twee boeken verschenen*.

À propos de Fanny Joly

Fanny Joly, née en 1954 à Paris, est une romancière française.

Elle publie son premier livre en 1984, alors qu'elle écrit déjà les sketches des spectacles de sa sœur Sylvie Joly. Elle a publié plus de 400 ouvrages, pour tous les âges. Ses livres sont traduits en 23 langues. Trois de ses séries de livres-jeunesse sont adaptées en dessin animé : Hôtel Bordemer, Gudule et Les Enquêtes de Mirette.

Biographie

Fanny Joly est la huitième enfant d'un père officier de marine et d'une mère qui s'est mariée à dix-huit ans. Elle est la sœur de l'actrice et humoriste Sylvie Joly (pour qui elle a écrit de nombreux sketches), de Louis-Noël Joly (décédé), ancien haut cadre de la Société générale et de Thierry Joly (décédé), dialoguiste des débuts de scènes de Dany Boon. Elle est cousine du Dr Pascal Joly, l'époux d'Eva Joly.

Fanny Joly a travaillé plus de …En lire plus sur Wikipedia