Livre
Néerlandais

Een nieuwe baby in huis : Anna vindt het maar niets !

Fanny Joly (auteur), Roser Capdevila (dessinateur)

Een nieuwe baby in huis : Anna vindt het maar niets !

Public cible:
6-8 ans et plus
Anna is helemaal niet blij als er een nieuwe baby op komst is, maar als haar broertje eenmaal is geboren, blijkt hij toch wel mee te vallen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Een nieuwe baby in huis : Anna vindt het maar niets ! / Fanny Joly ; [ill.] Roser Capdevila
Auteur
Fanny Joly
Dessinateur
Roser Capdevila
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Un bébé ? Quelle drole d'idée !
Éditeur
Aartselaar: Deltas, 2002
[48] p. : ill.
ISBN
90-243-8225-4

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 4 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit amusante kinderboek is uit Frankrijk komen overwaaien en het is een goed idee van de uitgever geweest om ook de Nederlandstalige kinderen te laten genieten van de kleine Anna die een broertje krijgt. Als haar ouders vertellen dat er een baby op komst is, reageert ze helemaal niet enthousiast. Uit ervaringen van klasgenootjes blijkt dat baby's altijd huilen en je vaak helemaal onder spuwen. Anna verzint van alles om haar ouders ervan te overtuigen dat ze al een prachtkind hebben en vooral dit gedeelte van het boek is bijzonder humoristisch. Als moeder in het ziekenhuis ligt, weet Anna's vader haar op een slimme manier te betrekken bij het inrichten van de babykamer; als het broertje uiteindelijk arriveert en naar Anna gelachen heeft, is ze helemaal verkocht en reuzetrots. Vooral de grappige tekeningen zullen de lezertjes zeker aanspreken, de tekst is eenvoudig. Het zal een feest zijn om dit boek aan kinderen voor te lezen en om samen de leuke illustraties te bekijken. Vanaf ca. 4 j…Lire la suite

À propos de Fanny Joly

Fanny Joly, née en 1954 à Paris, est une romancière française.

Elle publie son premier livre en 1984, alors qu'elle écrit déjà les sketches des spectacles de sa sœur Sylvie Joly. Elle a publié plus de 400 ouvrages, pour tous les âges. Ses livres sont traduits en 23 langues. Trois de ses séries de livres-jeunesse sont adaptées en dessin animé : Hôtel Bordemer, Gudule et Les Enquêtes de Mirette.

Biographie

Fanny Joly est la huitième enfant d'un père officier de marine et d'une mère qui s'est mariée à dix-huit ans. Elle est la sœur de l'actrice et humoriste Sylvie Joly (pour qui elle a écrit de nombreux sketches), de Louis-Noël Joly (décédé), ancien haut cadre de la Société générale et de Thierry Joly (décédé), dialoguiste des débuts de scènes de Dany Boon. Elle est cousine du Dr Pascal Joly, l'époux d'Eva Joly.

Fanny Joly a travaillé plus de …En lire plus sur Wikipedia