Bande dessinée
Néerlandais
Titre
De broers
Scénariste
Ferry Van Vosselen
Dessinateur
Ersel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Éditeur
Sans lieu de publication: Glénat Benelux, 2002
48 p. : ill.
ISBN
90-6969-290-2

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Uitgeverij Glénat lanceert een nieuwe esoterische collectie onder de titel 'De zwarte loge'. Naast 'De laatste profetie' verscheen recent ook 'De bewaker van de lans'. Voor dit album leverde Ferry -- vooral bekend van 'De kronieken van Panchrysia' -- voor de eerste keer een scenario voor een andere striptekenaar, nl. Ersel (pseudoniem van de Vlaming Erwin Sels).

Het album is geconcipieerd rond de zoektocht naar de beruchte speer van Longinus, de Romein die volgens de overlevering het lichaam van Jezus Christus aan het kruis doorboorde. Doorheen de geschiedenis heeft deze lans aantrekkingskracht uitgeoefend op een aantal groten der aarde (Napoleon, Karel de Grote, Hitler) omdat ze over mysterieuze krachten zou beschikken. Ferry situeert zijn verhaal in het Duitsland van de jaren '30. De nazi's hebben de macht in handen. Een jonge SS-officier krijgt van de Führer de opdracht om de lans van Longinus op te sporen. Die bevindt zich in het kunsthistorisch museum te Wenen, maar blijkt…Lire la suite
Gekleurde realistische ballonstrip, tekst in gedrukte hoofdletters, mensen als personages, ca. 9 plaatjes per bladzijde, één doorlopend verhaal eindigend in een "cliffhanger", gedetailleerde tekeningen, pasteltinten, enige seks, geen humor, wel wat geweld. Twee zuigelingen worden in 1910 ter adoptie aangeboden nadat hun moeder vermoord is en omdat de vader onbekend is. De suggestie is dat dit de hoofdpersonen zijn van het eigenlijke verhaal dat zich in 1936 afspeelt. Een SS-officier krijgt opdracht een magische lans te zoeken die Hitler wereldmacht zou geven. Een Franse archeoloog vindt in Egypte een stuk metaal met magische krachten. Een Engelse vrouwelijke oudheidkundige is de SS-officier net voor en vindt de lans in Alexandrië. De SS-officier (in burger) slaat haar bewusteloos, doodt haar metgezel en vliegt met lans richting Berlijn. Als de Engelse bijkomt, ziet ze de Fransman gebogen over het lijk van haar metgezel en schiet ze hem tegen het hoofd, einde episode. Tamelijk ongeloof…Lire la suite

À propos de Ferry Van Vosselen

Fernand Van Vosselen connu sous le pseudonyme Ferry est un auteur belge de bande dessinée né le 23 avril 1944 à Beveren Waas.

Il participe notamment à la série Alix de Jacques Martin en tant que dessinateur depuis 2009. Il est à l'origine des dessins de la série Ian Kalédine.

Biographie

Principales publications

  • Ian Kalédine (dessin), avec Jean-Luc Vernal (scénariste), Le Lombard, 10 vol., 1983-1992.
  • Les Chroniques de Panchrysia (dessin, scénario t. 1), avec Pombal (scénario t. 2-5), Le Lombard, 5 vol., 1995-1999.
  • Le Gardien de la lance (scénario), avec Ersel (dessin), Glénat, coll. « La Loge noire », 5 vol., 2002-2007.
  • Les Chasseurs de rêves (scénario), avec Arnaud Leterrier (dessin), Glénat, col…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions