Livre
Néerlandais

Er zitten leeuwen onder mijn bed ...

Finn Zetterholm (auteur), Jens Ahlbom (dessinateur)

Er zitten leeuwen onder mijn bed ...

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Als Josephine elke avond wakker wordt omdat er leeuwen onder haar bed zitten, bedenkt papa een plan om haar weer lekker te laten slapen. Prentenboek met gedetailleerde tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Er zitten leeuwen onder mijn bed ... / [tekst] Finn Zetterholm ; [ill.] Jens Ahlbom
Auteur
Finn Zetterholm
Dessinateur
Jens Ahlbom
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Lejon under sangen
Éditeur
Weert: Van Buuren, 2002
[28] p. : ill.
ISBN
90-5695-152-1
Placing suggestion
Slapen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 20 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Krokodillen, heksen, draken, spoken... je vind ze allemaal onder het bed in prentenboeken. Waarom dan geen leeuwen? Die zitten onder het bed van Josephine, grote, gevaarlijke leeuwen die haar op willen eten. Haar papa wil er iets aan doen, maar rationele uitleg helpt niet. De hele dag denkt hij na en dan krijgt hij een superidee: hij koopt een lieve knuffelleeuw voor onder het bed. En jawel, het lukt: de lieve kleine leeuw geeft Josephine een veilig gevoel. Na een week liggen er echter tijgers onder het bed, zodat papa weer naar de speelgoedwinkel moet. Na een knuffeltijger koopt hij een krokodil, een neushoorn, een slang, een nijlpaard en zo gaat dat maar door tot er geen plaatsje meer vrij is onder het bed. Dan zegt Josephine dat het niet meer hoeft, ze is niet bang meer. Intussen heeft ze een hele knuffeldierentuin die ze trots aan haar vriendjes kan laten zien.

Deze originele variant op een bekend thema viel me vooral mee door de speelse knipoog naar de volwassen bemoeieni…Lire la suite
Elke avond als Josephine nog maar net slaapt, wordt ze met een schreeuw weer wakker: "Help, papa! Er zitten leeuwen onder mijn bed." Papa probeert nu om iets te bedenken waardoor zijn dochter rustig kan slapen. Hij gaat naar de speelgoedwinkel en koopt een kleine knuffelleeuw. Die zet hij onder het bed om op Josephine te passen. De eerste paar dagen gaat dat goed maar dan zitten er opeens tijgers onder het bed. En dan neushoorns, wolven, mieren, katten enz. enz. Papa koopt ze allemaal in knuffelformaat tot er geen één meer bij kan en dan is ook Josephine niet meer bang. Prentenboek waarin bang zijn in het donker centraal staat. Kinderen zullen zich herkennen in de angsten die toeslaan zodra het licht uit is. De humoristische oplossing tilt het verhaal uit het griezelige. De gekleurde illustraties zijn duidelijk en met veel gevoel voor detail getekend. De tamelijk uitgebreide tekst is gedrukt in een kleine, vette letter. Vanaf ca. 4 jaar.