Livre
Néerlandais

De verdwenen mummie

Fiona MacDonald (auteur)

De verdwenen mummie

Public cible:
9-11 ans et plus
Aan de hand van onder andere dagboeknotities en veel kleurenillustraties wordt een scholier gevolgd, die op expeditie gaat met archeologen om een oud-Egyptisch graf open te leggen. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
De verdwenen mummie
Auteur
Fiona MacDonald
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The lost mummy
Éditeur
Leidschendam: Biblion, 2004
32 p. : ill.
ISBN
90-5483-544-3
Placing suggestion
922.1 (SISO) Het Oude Egypte (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een scholier mag mee op expeditie met echte archeologen om een oud-Egyptisch graf open te leggen. Oude en nieuwe dagboeknotities en foto's, alsmede schetsjes, landkaartjes, e-mails e.d. vormen de bouwstenen die de lezer zelf mag samenvoegen tot een leesbaar relaas. Zo ontstaat een informatief bedoeld geheel dat evenwel leest als een verhaal. Het geeft een helder inzicht in het werk van archeologen en een aardig beeld van leven en opvattingen der oude Egyptenaren. Men slaagt er aldus in de informatie redelijk spannend 'op te leuken'. In dat opzicht is het jammer dat er niet wat meer werk gemaakt is van het feit dat de prinses wier mummie gevonden wordt, vermoord blijkt te zijn. Een leuk, levendig geheel voor kinderen vanaf ca. 11 jaar. Bevat register en woordenlijst.

À propos de Fiona MacDonald

Fiona MacDonald, née le 9 décembre 1974 à Paisley en Écosse, est une curleuse Écossaise.

Elle remporte le titre olympique aux Jeux olympiques d'hiver de 2002 à Salt Lake City avec une médaille d'or et elle représente la Grande Bretagne. En 40 matchs au total, elle a gagné 23 fois et perdue 17 fois.

Liens externes

 • Ressources relatives au sport :
  • Comité international olympique
  • CurlingZone
  • Fédération mondiale de curling
  • (en) Olympedia
  • (en) Team GB

Suggestions