Livre
Néerlandais

Land in zicht : Vikingen veroveren de wereld

Fiona MacDonald (auteur), Mark Bergin (dessinateur)

Land in zicht : Vikingen veroveren de wereld

Public cible:
9-11 ans et plus
Via het verhaal van de beroemde Vikingen Erik Rode en zijn zoon Leif komen we meer te weten over dit volk. Met, ook paginagrote, kleurentekeningen, uitvouwbare pagina's en drie boekjes. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Vikingen
Titre
Land in zicht : Vikingen veroveren de wereld
Auteur
Fiona MacDonald
Dessinateur
Mark Bergin
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Viking codex : the saga of Leif Eriksson
Éditeur
Kampen: Callenbach, 2009
33 p. : ill.
ISBN
9789026615719
Placing suggestion
925.5 (SISO) Middeleeuwen (500 tot 1500) (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dat de Vikingen niet alleen wreed en oorlogszuchtig waren, lezen we in dit keurig uitgevoerde boek. Elke bladzijde staat vol met informatie, rijke illustraties, kaarten en uitvouwbare bladzijden. In afzonderlijke boekjes, die aan de bladzijde zijn vastgeplakt, wordt de geschiedenis van Erik en Leif verteld. Deze twee waren ontdekkingsreizigers uit Noorwegen en echte Vikingen. De vele, ook paginagrote, illustraties verduidelijken het verhaal. De reizen, de boerderijen, het gezinsleven worden met kleurrijke aquareltekeningen uitgebeeld. De figuren zijn enigszins stijf afgebeeld. Een aantal bladzijden, midden in de uitgave, is uitklapbaar. De uitgave, inclusief het enigszins gewatteerde omslag, oogt als een oud Vikingenboek. De tekst staat deels in de illustraties en deels in kaders. Moeilijke woorden worden achterin uitgelegd. Ook is er een register aanwezig. In dezelfde opzet verschenen, ook over de middeleeuwen, 'Ten aanval' van David Stewart en 'Omsingeld!: wonen op een middeleeuws k…Lire la suite

À propos de Fiona MacDonald

Fiona MacDonald, née le 9 décembre 1974 à Paisley en Écosse, est une curleuse Écossaise.

Elle remporte le titre olympique aux Jeux olympiques d'hiver de 2002 à Salt Lake City avec une médaille d'or et elle représente la Grande Bretagne. En 40 matchs au total, elle a gagné 23 fois et perdue 17 fois.

Liens externes

 • Ressources relatives au sport :
  • Comité international olympique
  • CurlingZone
  • Fédération mondiale de curling
  • (en) Olympedia
  • (en) Team GB

Suggestions