Livre
Néerlandais

Dat is niet mijn dinosaurus... : zijn lijf is te zacht.

Fiona Watt (auteur), Rachel Wells (auteur), Els Peeters (traducteur)

Dat is niet mijn dinosaurus... : zijn lijf is te zacht.

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Een klein muisje ontmoet enkele dinosaurussen voordat ze die van haarzelf herkent. Hardkartonnen prentenboek met felgekleurde tekeningen en voelelementen. Vanaf ca. 1 jaar.
Titre
Dat is niet mijn dinosaurus... : zijn lijf is te zacht.
Auteur
Fiona Watt Rachel Wells
Traducteur
Els Peeters
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
That's not my dinosaur
Éditeur
['s-Hertogenbosch]: Usborne, © 2020 | Autres éditions
[11] p. : ill.
ISBN
9781474974462 (hardback)
Placing suggestion
Geschiedenis (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 34 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit voelboekje voor jonge peuters is een muisje op zoek naar zijn lievelingsdinosaurus. Tussen de zes verschillende dino’s is één favoriet: die met de zachte stekels! De andere dino’s hebben achtereenvolgens: een te zacht lijf (de dino op het omslag), een te pluizige staart, te geribbelde (hier hobbelig genoemd) tanden, te gladde vinnen of een te ruwe hoorn. Door gaatjes en uitsparingen in de dikke hardkartonnen bladzijden kan je de textuur voelen. De omschrijvingen zullen nog weinig bekend zijn bij de jonge doelgroep. De eenvoudige tekeningen zijn felgekleurd en opgezet in stevige zwarte lijenen, met vrij weinig details. Aardig maar niet bijzonder prentenboekje, stevig, vierkant uitgevoerd met afgeronde hoeken en gladde bladzijden, die goed blijven openliggen. Samen kijken, voelen en benoemen. In dezelfde uitvoering verscheen eerder 'Dit is niet mijn zeemeermin'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Dat is niet mijn dinosaurus...

In dit voelboekje gaat Muis op zoek naar haar dinosaurus. Baby's en peuters helpen Muis. Ze kunnen het dier aanraken en op die manier ontdekken of het de juiste dinosaurus is. Maar Muis vindt haar dinosaurus niet. De staart is te pluizig of de tanden zijn te hobbelig, de vinnen zijn te glad of de hoorns te ruw. Tot Muis de juiste dinosaurus vindt op de allerlaatste bladzijde. Deze stekels zijn zo zacht! Peuters maken kennis met verschillende lichaamsdelen van de dinosaurus. Ze kunnen zelf de staart, de tanden, de vinnen, de hoorns en de stekels voelen.De dieren zijn heel onnatuurlijk voorgesteld met felle kleuren die wel aantrekkelijk zijn voor peuters. De onmogelijke kleuren passen in de fantasiewereld. Elke dino wordt paginagroot getekend over de dubbele bladzijde. De tekst is kort, het lettertype niet echt aantrekkelijk. Telkens lees je dezelfde zin: Dat is niet mijn dinosaurus., gevolgd door de reden waarom niet. Peuters zullen deze zin snel herhalen. Ze houd…Lire la suite

Suggestions