Livre
Néerlandais

Pop-up jungle

Fiona Watt (auteur), Alessandra Psacharopulo (dessinateur), Els Peeters (traducteur)
Welk geluid maakt de papegaai als hij opvliegt, de aap als hij door de bomen slingert en de tijger als hij je wil pakken? Vierkant prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties van dieren in het oerwoud en pop-ups. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Pop-up jungle
Auteur
Fiona Watt
Dessinateur
Alessandra Psacharopulo
Traducteur
Els Peeters
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Pop-up jungle
Éditeur
's-Hertogenbosch: Usborne, © 2017
[10] p. : ill.
ISBN
9781474939911 (hardback)
Placing suggestion
Dieren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vijf verschillende dieren springen een voor een tevoorschijn als je dit vierkante pop-upboekje opent. Het eenvoudige verhaal speelt zich af in een oerwoudachtige omgeving met weelderige planten, bomen en een rivier. Elke pagina bevat één zinnetje waarin het geluid genoemd wordt dat het dier maakt, zoals krijsen of grommen, en de beweging die tegelijkertijd plaatsvindt: vliegen, slingeren, kruipen, kronkelen en springen. Sommige dieren komen ook terug op andere pagina's. Dit stramien van herhaling is voor kleine kinderen overzichtelijk en duidelijk. De gedetailleerde tekeningen zijn gemaakt in een vrolijke, decoratieve stijl. De kleuren zijn niet alleen prachtig, maar ook heel goed op elkaar afgestemd. Ze hebben allemaal eenzelfde soort intensiteit, maar met een zachte uitstraling. De pop-ups van dunkarton zijn allemaal anders en prachtig uitgevoerd. Pop-up boeken zijn door de kwetsbare vorm niet geschikt voor al te enthousiaste peuterhandjes. Voor het behoud van het boekje lijkt voorl…Lire la suite

Pop-up jungle

Een pop-upboekje in een lieflijke presentatie met vrolijke kleurtjes. Als je goed kijkt kan je op de kaft alle dieren zien die in het boekje te vinden zijn. De tekenstijl is gericht op peuters en zeer klassiek. Elke pop-up is eenvoudig en goed gemaakt. De papegaai strekt bij het openplooien zijn grote vleugels uit en vliegt over het oerwoud. Verder slingert een aapje tussen de bomen. Ook de andere dieren maken de voor hen typische bewegingen: de krokodil spert zijn bek open en de slang kronkelt door het gras. De laatste prent vormt de apotheose: een tijger springt brullend op je af. Peuters zullen er niet genoeg van kunnen krijgen. De pop-ups zijn goed afgewerkt en soms is er enig reliëf in de prenten te voelen. De tekst is van weinig belang: er wordt alleen gezegd wat het dier doet en welk geluid het maakt. Afgezien van de pop-ups heeft het boekje weinig te bieden.


À propos de Fiona Watt

CC BY 3.0 - Image by eLife Sciences Publications, Ltd

Fiona Mary Watt (née le 28 mars 1956) est une biologiste britannique connue pour ses contributions dans le domaine de la biologie des cellules souches.

Dans les années 1980, alors que le domaine en est à ses balbutiements, elle met en évidence les principales caractéristiques des cellules souches et de leur environnement ce qui jettera les bases de nombreuses recherches actuelles. Elle identifie les premiers marqueurs moléculaires des cellules souches épidermiques humaines et élucide les facteurs qui régulent l'équilibre entre prolifération et différenciation des kératinocytes normaux et néoplasiques.

Jeunesse et Formation

Fiona Watt naît le 28 mars 1956 à Édimbourg, en Écosse. Son père est chirurgien dentiste et chercheur. Sa famille est membre de l'Église d'Écosse et elle attribue son engagement envers le service public à son…En lire plus sur Wikipedia