Livre
Néerlandais

Het neefje van de aap : de schokkende evolutie van de mens

Flip G. Droste (éditeur intellectuel), Louis Baeck (auteur), Arnold Burms (auteur)
Behandeling van verschillende aspecten van de evolutie van de mens: van het ontstaan van het heelal, de ontwikkeling van taalvermogen, de ontwikkeling van rechtssystemen tot het ontstaan van kunst.
Titre
Het neefje van de aap : de schokkende evolutie van de mens / red. Flip G. Droste ; m.m.v. Louis Baeck, Arnold Burms, Bart de Moor ... [et. al.]
Éditeur intellectuel
Flip G. Droste
Auteur
Louis Baeck Arnold Burms Bart De Moor
Langue
Néerlandais
Éditeur
Leuven: Davidsfonds, 2003 | Autres éditions
352 p. : ill.
ISBN
90-5826-205-7
Placing suggestion
600.1 (SISO) Evolutie (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit boek behandelt verschillende aspecten van de evolutie van de mens in 13 hoofdstukken. Elk hoofdstuk is door verschillende auteurs geschreven. De opzet van het boek is zeer breed: van het ontstaan van het heelal, de ontwikkeling van taalvermogen en de ontwikkeling van rechtssystemen tot het ontstaan van kunst. Mede omdat de verschillende auteurs de evolutionaire draad niet altijd in het oog houden, is een boek ontstaan waarin eenheid en samenhang nog al eens ontbreken. Over de evolutionaire achtergronden van de vele facetten van het menszijn is de laatste tijd veel gepubliceerd zoalsbijv. Jared Diamond, De derde chimpansee: evolutie en toekomst van het dier dat mens heet*. Voorzien van register.