Livre
Néerlandais

365 dagen onderweg

Floortje Dessing (auteur)
Dessing beschrijft afwisselende bestemmingen over de hele wereld: een hippiedorp in Arizona, een klooster in Bhutan, het Guggenheim Museum etc. Ook geeft ze reistips, bijvoorbeeld om jetlag te bestrijden, goedkoop tickets te boeken en vrijwilligerswerk te regelen.
Sujet
Reizen
Titre
365 dagen onderweg
Floortje Dessing
Langue
Néerlandais
Édition
Éditeur
Amsterdam: Keff & Dessing, 2013 | Autres éditions
416 p. : ill.
9789044624434 (paperback)
Placing suggestion
961 (SISO) Reizen ; Wereldreizen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 11 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Floortje Dessing is een bekend gezicht op de Nederlandse televisie. Op dit ogenblik is zij een van de presentatrices van 3 op reis, een reisprogramma op de jongerenzender BNN. De reizen die zij voor dit en andere gelijkaardige programma’s maakte, zijn het vertrekpunt voor dit boek. In een fictief dagboek bundelt zij in twaalf hoofdstukken reisverhalen over de meest uiteenlopende bestemmingen die ze bezocht. Elk hoofdstuk heeft dezelfde structuur. Het begint telkens met enkele wetenswaardigheden over de maand in kwestie. Daarna volgt een verslag van een ‘long trip’ (een lange reis naar een verre bestemming als Australië, India of Panama), een festival dat jaarlijks in die maand plaatsvindt en een ‘short trip’ (een korte reis naar een Europese bestemming). In elk hoofdstuk vind je bovendien een aantal reistips over bijvoorbeeld interessante reiswebsites, goedkope tickets boeken of veiligheid op reis en de bespreking van een opmerkelijk hotel waar de auteur ooit verbleef.
Het…Lire la suite
De lezer reist mee met de presentatrice van het reisprogramma '3 op Reis' (BNN) die een jaar lang een dagboek bijhield van haar reisbelevenissen. Het dagboek is ingedeeld in twaalf maanden, in iedere maand worden een lange en een korte trip, een festival en een hotel besproken, en vele reistips gegeven. Zo gaat ze in januari naar Ethiopië en Oslo, het La Befana-festival in Venetië, besteedt ze aandacht aan fit worden op reis, en geeft een impressie van het Bird Island op de Seychellen. In juni is Dessing te vinden in San Francisco en Sarajevo, bij het Parintins Festival in het Braziliaanse regenwoud, tipt ze een aantal goede reiswebsites, en doet verslag van een verblijf in de Zomba Forest Lodge in Malawi. Een vlot geschreven, persoonlijk reisdagboek met sfeervolle en informatieve beschrijvingen van de landen en steden die Dessing aandoet, van haar belevenissen en van de mensen die ze ontmoet. Geïllustreerd met kleine en grote kleurenfoto’s.