Een driehoeksverhouding in het Engeland van voor, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog zorgt voor liefde, verraad en desillusie.
Contient
Titre
Parade's end
Auteur
Ford Madox Ford
Traducteur
Monique Nederveen Huub Stegeman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Parade's end
Édition
1
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2013
713 p.
Note
Het originele boek waarop de tv-serie gebaseerd is
ISBN
9789401406888 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Eerste Nederlandse vertaling van de vuistdikke semi-autobiografische epische tetralogie (1924-1928) van de herontdekte Engelse schrijver (1873-1939) over een driehoeksverhouding vol liefde, verraad en desillusie in het Engeland van schuivende morele waarden voor, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog. Net als zijn andere meesterwerk The Good Soldier (1915) is het een klassieker en de gelijknamige vijfdelige serie van de BBC en VRT is erop gebaseerd (foto’s daarvan staan op voor- en achterflap). In de soepel vertaalde bundel is de Engelse aristocraat Christopher Tietjens een ouderwetse Tory die staat voor ‘monogamie en kuisheid. En voor er niet over praten’. De hyperintelligente statisticus op het rijksdepartement is vervreemd van en tegelijk veroordeeld tot zijn mooie, maar notoir ontrouwe vrouw Sylvia. Deze houdt eigenlijk nog van hem, maar probeert hem aldoor in de wielen te rijden (zelfs aan het front), zeker als ze ontdekt dat hij genegenheid opvat voor een bitse suffragette. Het b…Lire la suite

À propos de Ford Madox Ford

Ford Madox Ford, de son vrai nom Ford Hermann Hueffer, né le 17 décembre 1873 à Merton (en ce temps dans le Surrey et aujourd'hui un district de Londres), et décédé le 26 juin 1939 à Deauville, dans le Calvados, en France, est un romancier, poète, critique et éditeur britannique.

Biographie

Son père, Francis Hueffer, critique musical pour The Times, était allemand d'origine et sa mère anglaise. Il change plus tard son nom pour Ford Madox Hueffer, puis enfin Ford Madox Ford en l'honneur de son grand-père, le peintre préraphaélite Ford Madox Brown, dont il écrivit la biographie.

Il lie connaissance à l'âge de 18 ans avec Joseph Conrad, avec qui il rédige les romans Les Héritiers (The Inheritor…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque