Daisy
Néerlandais

Mam, mag ik een tijger?

Fran Vanseveren (auteur), Tine De Coster (narrateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Bo verveelt zich en wil graag een tijger. Zijn moeder bestelt een welpje, maar... kleine tijgertjes worden groot. En dan wil Bo een giraf. En een olifant. Al gauw zit het hele huis vol — wat nu?
Sujet
Huisdieren
Niveau de lecture
AVI E5, AVI 8
Titre
Mam, mag ik een tijger?
Auteur
Fran Vanseveren
Narrateur
Tine De Coster  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2022
1 cd
Durée
0:13
Éditeur original
Lannoo
Note
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een vrolijk kinderboek over wilde dieren in huis. Bo heeft weinig vriendjes en verveelt zich thuis. 'Mam, mag ik een tijger?' vraagt hij. Zijn moeder bestelt een welpje om hem op te vrolijken, maar... kleine tijgertjes worden groot. En dan wil Bo een giraf. En een olifant. Al gauw zit het hele huis vol — wat nu? ‘Mam, mag ik een tijger’ is eenvoudig geschreven en geschikt om voor te lezen of voor beginnende lezers op AVI E5-niveau. Met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Mam, mag ik een tijger?

Bo is een guitige, ietwat verwende jongen die zich verveelt. Hij vraagt aan zijn moeder een tijger. Mama kan haar zoon niets weigeren en ze bestelt, online, een tijger. Bo vindt het geweldig, toch voor even. Want kleine wezens worden groot. En dan zijn die niet schattig en speels meer. Meer nog, ze kunnen gevaarlijk worden. Dus wordt de tijger in de logeerkamer opgesloten. Maar Bo verveelt zich al vrij snel weer en vraagt deze keer een leeuwenwelp. Opnieuw zwicht mama. Het is het tweede maar niet het laatste dier dat klein wordt gekocht, en nadien opgesloten wordt in een kamer wanneer het te groot is. Heel het huis zit na een tijdje vol. Wat nu gedaan? Dit is een amusant verhaal voor jonge lezers en past mooi in een klasbibliotheek. Zo zijn de tekeningen vrij eenvoudig maar ze ondersteunen de tekst wel goed. Die tekst is ook niet te moeilijk. Het lettertype is speciaal ontwikkeld voor beginnende lezers en is inderdaad aangenaam om te lezen. De kaft en titel zulle…Lire la suite

Suggestions