Momenten van onverwacht geluk

Francesco Piccolo (auteur), Miriam Bunnik (traducteur)
Schetsen over dingen en situaties die een geluksgevoel kunnen veroorzaken.
Titre
Momenten van onverwacht geluk
Auteur
Francesco Piccolo
Traducteur
Miriam Bunnik
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Momenti di trascurabile felicità
Éditeur
Amsterdam: Wereldbibliotheek, 2012
141 p.
ISBN
9789028424951 (hardback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bij het lezen van dit boek vraag je je af: is dit een essay of een reeks verhalen? Het antwoord is niet duidelijk en de schrijver heeft het ook zo gewild. Sentimentele avontuurtjes, afspraken met mooie meisjes — uitgewerkt over enkele bladzijden — wisselen af met uitspraken als ‘De automatische en snelle handelingen van de apothekers wanneer ze de medicijnen inpakken’ of  ‘Als ik koorts krijg’. Je staat met je wagen in de file, je schuift in de supermarkt aan de kassa aan, of je wacht in een kledingzaak op je vriendin die een kleedje past. De mooiste dagen in augustus zijn die waarin iedereen de stad verlaten heeft. Eenvoudige, alledaagse gebeurtenissen, tics en zwakheden die je een ‘onverwacht geluk’ kunnen schenken. Je gaat tevergeefs op zoek gaan naar een orde, laat staan een verhaal in deze catalogus van dagelijkse gebeurtenissen, anekdoten en overpeinzingen. Alles staat kriskras door elkaar. Hier en daar reflecteert Francesco Piccolo over films (Otto e mezzo, The Last P…Lire la suite
De Italiaanse schrijver (1964) publiceerde romans en verhalenbundels en won daar ook literaire prijzen mee. Hij schreef ook filmscenario's en werkt mee aan kranten en tijdschriften. Hij woont in Rome. Dit is een bundel met vele korte stukjes, van een of twee regels tot enkele bladzijden. Het zijn invallen of bedenksels van een levendige en vindingrijke geest, die steeds verrassen. Over wat hem momenten van geluk bezorgt. Dit laatste geeft het geheel een opgeruimde, optimistische toon. Geen boek om in een ruk uit te lezen, maar om af en toe weer op te pakken en er iets uit te proeven. De vertaalster heeft goed werk geleverd. Gebonden uitgave op pocketformaat. Kleine druk.

À propos de Francesco Piccolo

CC BY-SA 2.0 - Image by Alessio Jacona from Rome, Italy

Francesco Piccolo (né le 12 mars 1964 à Caserte) est un écrivain italien auteur de romans, de nouvelles et de scénarios.

Biographie

En 2014, Francesco Piccolo a reçu le prix Strega pour son roman Il desiderio di essere come tutti.

Œuvres

  • Petits moments de bonheur volés, Denoel, 2014 ((it) Momenti di trascurabile felicità, 2011)
  • (it) Momenti di trascurabile in-felicità, 2011

Filmographie