Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De computerheks

Francine Oomen (auteur), Elly Hees (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Heks Ursula wil haar toverspreuken digitaliseren. Karel van de computerwinkel helpt haar. Thuis krijgt ze haar pc echter niet aan de praat, en Karel is met haar toverboek vertrokken naar een tropisch eiland.
Sujet
Heksen, Magie
Niveau de lecture
AVI 8, AVI E5
Titre
De computerheks
Auteur
Francine Oomen
Dessinateur
Elly Hees
Langue
Néerlandais
Édition
9de herz. dr.
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2011 | Autres éditions
92 p. : ill.
ISBN
9789045112336 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ursula is een heks die haar spreukenarsenaal wil moderniseren. Daarom wil ze haar toverspreuken op de computer zetten, maar dat kan ze niet zelf. Gelukkig is er Karel, de knullige man van de computerwinkel. Hij staat te popelen om haar te helpen. Niet alleen omdat hij Ursula zo een sympathieke heks vindt, hij kan ook niet wachten om er met haar toverboek vandoor te gaan. Op het moment dat Ursula beseft dat haar computer het niet meer doet, komt toevallig Lot haar appartement binnengewandeld. Lot kent wel wat van computers, maar kent jammer genoeg niets van toverspreuken. Ze besluiten om Karel eens aan de tand te voelen en ze trekken naar zijn winkel. Als blijkt dat de computerspecialist samen met zijn bejaarde moeder vertrokken is naar Zanzibar, besluiten ze hem achterna te gaan met een vliegende stofzuiger. Daar aangekomen blijkt het niet zo eenvoudig om Karel te pakken te krijgen. Aan het einde neemt dit verhaal een erg onverwachte wending.
Francine Oomen is bekend van haar ser…Lire la suite
Lot komt per ongeluk in de verkeerde flat terecht, waar een heks woont die niet weet hoe ze een computer moet gebruiken. De verkoper is er vandoor met het toverboek dat hij op floppy zou zetten. Heks Ursula en Lot gaan per vliegende turbo-stofzuiger op zoek naar Karel de verkoper, die per abuis met zijn moeder in haar rolstoel naar Zanzibar is getoverd. Er volgen wilde achtervolgingen en rijmelig getover, o.a. 'Snelle, dellie, doedeldee, vritsie, vroem en teegeevee, knalpijp, pook en karrewiel, rolstoel wordt een scheurmobiel.' Bij het abrupte einde heeft de heks twee leerlingen, Lot en Karels moeder. Het ongecompliceerde fantasieverhaal is met veel vaart en humor geschreven. Wat overdreven personen: slim klein meisje, modieuze moderne heks, gluiperige verkoper, stokoude moeder die alles 'dolletjes' vindt. Korte hoofdstukjes, duidelijke letter op stevig papier. Nieuwe, vlotte zwart-witillustraties, ingekleurd met grijstinten en aantrekkelijk, vrolijk kleurenomslag. Kinderen vanaf ca. …Lire la suite

De computerheks

Per ongeluk stapt Lot de flat van Ursula Heks binnen. Ursula wil graag een moderne heks zijn, maar krijgt de computer waarin ze haar toverboek heeft laten steken niet aan de praat. Lot gaat samen met haar op zoek naar Karel van de computerwinkel, die de heks duidelijk voor de gek heeft gehouden. Karel is er met zijn ‘mamsie’ en het toverboek vandoor. Ursula en Lot gaan er op een vliegende turbostofzuiger achteraan. Dat is het begin van een wilde achtervolging.
Een bijzonder geestig boek waarin alles misloopt. Hoe kan het ook anders als een man voor heks gaat spelen? Sneeuw op Zanzibar, dansende beren, een roze aap, je kan het zo gek niet bedenken of het gebeurt wel in dit boek. De omkeerspreuk van Karel mislukt en maakt het alleen maar erger. Gelukkig slagen Lot en Ursula erin het toverboek weer in handen te krijgen en het evenwicht te herstellen. Leuk aan dit humoristische verhaal is de bijzondere heks die van moderne snufjes houdt, ook al kent ze er niets van. Zonder haar tove…Lire la suite

Suggestions