Livre
Néerlandais

Doe-het-zelf knutselboek

Francine Oomen (auteur)

Doe-het-zelf knutselboek

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Kun je niet overleven zonder telefoonhoesje, recycleknutsels of stempels? Ga dan aan de slag met deze twintig knutselideee͏̈n. Stapsgewijze uitleg met kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.
Sujet
Knutselen
Titre
Doe-het-zelf knutselboek
Auteur
Francine Oomen
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2013
61 p. : ill.
Note
Eerder verschenen in het tijdschrift: Hoe overleef ik
ISBN
9789045116259 (paperback)
Placing suggestion
624.9 (SISO) Knutselen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kun je niet overleven... zonder telefoonhoesje, walnoten, sfeer of zonder (lief) cadeautje, mooi gedekte tafels of stempels? Dan moet je dit boek lezen en met de knutselideeën aan de slag, dan kun je de wereld (weer) aan! In dit doe-het-zelf knutselboek vertelt Rosa (bekend van de ‘Hoe overleef ik’-boeken) eerst over basismaterialen en knutsel-survivaltips. Daarna volgen een twintigtal knutselideeën waar de meeste kinderen mee uit de voeten kunnen. Ze verschenen eerder in het tijdschrift 'Hoe overleef ik'. Het boek bevat eenvoudige ideeën met alledaagse materialen, die duidelijk en stapsgewijs met foto's worden uitgelegd. Er is ook ruimte voor recycleknutsels In de tekst wordt de lezer rechtstreeks aangesproken. Aangezien het vooral knutsels betreft die je dagelijks kunt gebruiken, zal het zeker in de smaak vallen bij kinderen. Overal waar geknutseld wordt, zal deze uitgave van pas komen, zoals op school, thuis, bij kinderopvang en verenigingen waar (ook) geknutseld wordt. Aantrekkel…Lire la suite

Doe-het-zelf Knutselboek

Francine Oomen ging dit keer niet aan de slag met puberale probleempjes, ze trok de kaart van het knutselen. Onder het mom van: kan je niet overleven zonder telefoonhoesje, stempels of een mooi gedekte tafel, dan moet je zeker aan de slag met dit boek!
Logischerwijze bevat het boek eerst een introductie over knutselmateriaal en technieken en dan komen de tips eraan die eerder ook in het gelijknamige tijdschrift verschenen. Het materiaal is toegankelijk, is vaak zelfs recyclagemateriaal.
Dit is niet het eerste knutselboek in de reeks, eerder verscheen er al een breiboek. Oomen weet altijd goed in te spelen op wat er leeft bij tieners en nu ook de zelfmaaktrend naar de lagere leeftijden doorsijpelt, sprong ze mee op de kar. Een commercieel slimme zet, maar daarnaast zeker ook goed uitgewerkt. De uitleg is toegankelijk en helemaal in de stijl van de HOI-boeken. Niet per se alleen maar voor de echte fans, ook gewoon een geschikt knutselboek.

Suggestions