Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)

Francine Oomen (auteur), Annet Schaap (dessinateur)

Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Vóór dat Rosa haar zestiende verjaardag kan vieren, gebeurt er weer van alles met haar vriendje Neuz, haar moeder, het nieuwe gezin van haar vader en haar vrienden Noa en Jonas. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)
Auteur
Francine Oomen
Dessinateur
Annet Schaap
Langue
Néerlandais
Édition
16
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2012 | Autres éditions
156 p. : ill.
ISBN
9789045112350 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 'Hoe overleef ik...-serie van Francine Oomen is (in Nederland) razend populair. Drie delen werden al bekroond door de Kinderjury en de Jonge Jury: Hoe overleef ik mezelf? Hoe overleef ik een gebroken hart? en Hoe overleef ik met/zonder jou? Vooral meisjes blijken ervoor te vallen. Dit soort boeken ligt in de lijn van de populaire rubrieken in meiden- en damesbladen waarin min of meer wanhopige lezeressen wijze antwoorden en goede raad krijgen bij vragen en problemen waar ze mee zitten. Oomen verwerkt deze antwoorden in verhalen. De formule blijkt te werken en sluit ook aan bij de 'chicklit-rage' waarin blitse meiden het roer in handen nemen. Typisch in deze verhalen is de aandacht voor de eigentijdse jeugdcultuur met gsm en het typische taalgebruik, de dagboekvorm en het mengen van diverse tekstvormen. In dit boek verlevendigt de auteur het verhaal over Rosa met mails en gesprekken via gsm.

Het verhaal zelf is triviaal. Rosa's moeder krijgt 350.000 euro …Lire la suite
Voordat Rosa haar 16e verjaardag kan vieren, gebeurt er weer van alles; met haar vriendje Neuz, haar moeder, het nieuwe gezinnetje van haar vader, haar moslimvriendin Noa en haar Limbovriend Jonas. En, belangrijke vraag, hoe ga je daarmee om? Achtste deel in de serie 'Hoe overleef ik...'*, volgens de beproefde en succesvolle methode. Vlotte, geestige schrijfstijl met veel levensechte dialoog, afgewisseld met veel e-mails, msn en survivaltips ('Vaak is het makkelijker om dingen naar elkaar te schrijven, dan te zeggen. Kun je er ook rustig over nadenken.'). Het lettertype verspringt per tekstsoort van schreefloos (e-mail en survivaltips), naar met schreef (lopende tekst), cursief (briefjes en computertermen) of vetgedrukt (chatten); bij de e-mails staan ook emoticons. Herkenbare personages en situaties; korte getitelde hoofdstukjes met bijpassende kleine zwart-wittekeningen. Paperback, met herkenbaar getekende omslagillustratie. Achter in het boek staan een korte biografie en een foto v…Lire la suite

Suggestions