Livre
Néerlandais

Hoe overleef ik mijn vriendje? (en hij mij!)

Francine Oomen (auteur), Annet Schaap (dessinateur)

Hoe overleef ik mijn vriendje? (en hij mij!)

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Rosa's vriendje Neuz woont als student op kamers. Hij gaat steeds meer zijn eigen gang en Rosa voelt zich daar niet prettig bij. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Hoe overleef ik mijn vriendje? (en hij mij!)
Auteur
Francine Oomen
Dessinateur
Annet Schaap
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2012 | Autres éditions
199 p. : ill.
ISBN
9789045113722 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Rosa, de bekende tiener uit de ‘Hoe overleef ik’-boeken*, zit in dit elfde deel in de eindexamenklas. Haar vriendje Neuz zit in zijn eerste studiejaar aan de kunstacademie en woont nu op kamers. Hij experimenteert met zijn vrijheid en Rosa voelt zich daar steeds minder goed bij. Ondertussen wil haar moeder samen met haar nieuwe liefde, een Italiaan, een restaurant beginnen. Moeder ziet de zakelijke afspraken het liefst bekroond met een huwelijk, maar dat is eerst niet wederzijds. Samen met haar halfbroertje probeert Rosa zich tussen al deze en nog veel meer verwikkelingen staande te houden. Al die verschillende ontwikkelingen geven het boek wel veel vaart. Dat is ook te danken aan de afwisseling van tekstsoorten: lange brieffragmenten, korte e-mails, gewone verhalende teksten en msn-gesprekken. In het taal- en woordgebruik richt de schrijfster zich voornamelijk op de laagste klassen van de middelbare school. Vanaf ca. 13 jaar.

Hoe overleef ik mijn vriendje? (en hij mij!)

In dit elfde deel van de ‘Hoe overleef ik’-boeken speelt Rosa weer de hoofdrol. Haar leven gaat verder, net zoals dat van alle tienermeisjes. Toch zit er een duidelijke evolutie in: haar vriendje Neuz gaat nu aan zijn eerste jaar kunstacademie beginnen. Hij gaat daarvoor op kamers in Rotterdam. Rosa stelt zich dat allemaal nogal idyllisch voor maar is zwaar ontgoocheld als blijkt dat Neuz zowat in een vuilnisbak woont … Door de fysieke afstand tussen de twee groeit er ook een kloof: Neuz experimenteert met zijn vrijheid en dat vindt Rosa maar niets. In het leven van haar mama gebeurt er ook heel wat: samen met haar nieuwe vriend, meneer Rosetti heeft ze een huis gekocht. Het ene stuk is voor haar moeder, die een restaurant wil beginnen en het andere voor de bloemenwinkel van meneer Rosetti. Rosa’s mama wil ook nog eens doodgraag trouwen, maar wordt onverwacht afgewezen. Ook het leven van haar vrienden en vriendinnen gaat op een hoog tempo verder: Jonas voelt zich niet goed in zijn vel…Lire la suite

Suggestions