Livre
Néerlandais

Hoe overleef ik stress?

Francine Oomen (auteur), Annet Schaap (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Survivalgidsje met oefeningen, testen en survivaltips op het gebied van stress; gedeeltelijk afkomstig uit de andere delen van de 'Hoe overleef ik'-serie. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Stress
Titre
Hoe overleef ik stress?
Auteur
Francine Oomen
Dessinateur
Annet Schaap
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2008 | Autres éditions
125 p. : ill.
ISBN
9789045104034
Placing suggestion
604.6 (SISO) Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Klein formaat (net zo groot als de taalgidsjes van de schrijfster) survivalgids uit de serie 'Hoe overleef ik' waarin stress centraal staat. De auteur gaat in op wat stress is en waar het vandaan komt (school, massa's huiswerk, hobbies, vervelende klusjes, bellen, tv-kijken, familie, liefde en vriendschap, puberteit). Door stukken uit eerdere boeken uit de serie aan te halen maakt ze duidelijk wanneer je stress kunt krijgen en hoe je dan doet. De lezer krijgt ook opdrachten en tests, bijvoorbeeld om na te gaan of hij of zij gevoelig is voor stress. Er zijn oefeningen opgenomen om positief te denken, structuur aan te brengen of om te gaan met faalangst. Geschreven in de makkelijke, toegankelijke en voor de jeugdige lezer herkenbare taal van deze auteur. De grappige, cartooneske zwart-witillustraties zijn van dezelfde illustrator als die in de andere HOI-boeken. Een boek dat jongeren kan helpen stress te herkennen en er mee om te gaan. Vanaf ca. 10 jaar.

Hoe overleef ik stress?

Vandaag de dag kan je als puber maar beter leren hoe je met stress om kan gaan. Dit boekje zet je daarbij aardig op weg. Niet alleen wordt er ingegaan op wat stress is, je kan ook nagaan hoe hoog jouw stressniveau is en je krijgt tips om er iets mee te doen. Deze tips zijn een mooie vertaling van algemeen gangbare adviezen in de volwassenenboeken over stress, dus zeker bruikbaar. Alles is op een ludieke manier verpakt, waardoor het niet lijkt of je iets aan het leren bent, ook dat is een voordeel. Het kleine formaat maakt het boekje heel handelbaar, je kan het bijna letterlijk op zak steken. De prenten zijn sobere pentekeningen in zwart-wit, maar bevatten leuke staaltjes humor zoals de stresskip die overal opduikt. Jammer zijn de vele voorbeelden uit de andere ‘hoe-overleef-ik?’- boeken. Wanneer je deze verhalen niet gelezen hebt, zijn ze vrij weinig zeggend en is het moeilijker de clou van de verhaaltjes te snappen. Maar met in het achterhoofd dat de lezers van dit boek naar grote…Lire la suite

Suggestions