Bande dessinée
Néerlandais

De deserteur

François Debois (scénariste), Cyrus (scénariste), Annabel (dessinateur)
Titre
De deserteur
Scénariste
François Debois Cyrus
Dessinateur
Annabel
Langue
Néerlandais
Titre original
L'insoumise
Éditeur
Zedelgem: Saga, 2013 | Autres éditions
[46] p. : ill.
ISBN
9789085522409 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Derde deel van een fantasyserie van nu drie ballonstrips die speelt in de middeleeuwen. Een tijd vol geweld, vervolging en oorlog. De historische achtergrond is echter puur fictief. De jonge Stanislas is zoon van twee magiërs, maar door een edict van de kerk worden magiërs vervolgd. Stan zijn magische krachten worden begeerd door alle strijdende partijen. Kan zijn zuster Eloïse hem helpen? Haar tong is afgesneden, maar is dat blijvend bij magiërs? Dit derde deel geeft weer spanning en actie en verrassende wendingen. Deze keer met meer accent op de zus van Stan. De tekst is ook in dit deel soms wat summier. De strip wordt vooral gedragen door prima tekeningen waarin de ellende van de oorlog goed tot uitdrukking komt. Soms wel erg kleine letter in de ballonnen. Geschikt voor een brede groep die van fantasy en magie houdt; vanaf zo'n 15 jaar.

À propos de François Debois

François Debois, né le 11 avril 1975 en Bretagne, est un scénariste de bande dessinée français.

Biographie

En 2004, sur un scénario de François Debois et Nicolas Jarry paraît le premier volumes des Bois de Brocéliande : La Dryade, dont le dessin est assuré par Marc-Antoine Boidin avec Guillaume Lapeyre, Stéphane Bileau et, pour les couleurs, Elsa Brants.

Œuvre

Ouvrages professionnels

  • La boîte à outils de la créativité, éditions Dunod
  • La boîte à outils du chef de projet, éditions Dunod
  • 100 questions sur les créativités, éditions Afnor
  • Qui a tué l'innovation ?, éditions Arkoad

Albums

  • Les Arcanes d'Alya, scénario de François Debois, dessins de Gwendal Lemercier, Soleil Productions, collection Sole…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions