Bande dessinée
Néerlandais

De grafdelver

François Debois (scénariste), Cyrus (scénariste), Annabel (dessinateur)
Titre
De grafdelver
Scénariste
François Debois Cyrus
Dessinateur
Annabel
Langue
Néerlandais
Titre original
Le fossoyeur
Éditeur
Zedelgem: Saga, 2013 | Autres éditions
[46] p. : ill.
ISBN
9789085522379 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Eerste deel van een fantasyserie van nu drie ballonstrips die zich afspeelt in de middeleeuwen. Een tijd vol geweld, vervolging en oorlog. De historische achtergrond is echter puur fictief. De jonge Stanislas is zoon van twee magiërs, maar door een edict van de kerk worden magiërs vervolgd. In Stan zijn dorp is daar de priester Aristide voor verantwoordelijk. Stan lijkt een gewone jongen, maar al gauw blijkt dat hij verborgen krachten heeft. Dan wordt er op hem gejaagd. Wat is de rol van Aristide en de mysterieuze Sullivan die hem onder zijn hoede neemt in een groep grafdelvers? Dit eerste deel is nog voornamelijk een introductie. Het verhaal komt wat traag op gang, maar geleidelijk komen de personages beter tot hun recht en worden verhaallijnen interessanter. Prima tekeningen waarin de ellende van de oorlog goed tot uitdrukking komt. Deels met (te) kleine letter in de balloons. Geschikt voor een brede groep die van fantasy en magie houdt, vanaf zo'n 15 jaar.

À propos de François Debois

François Debois, né le 11 avril 1975 en Bretagne, est un scénariste de bande dessinée français.

Biographie

En 2004, sur un scénario de François Debois et Nicolas Jarry paraît le premier volumes des Bois de Brocéliande : La Dryade, dont le dessin est assuré par Marc-Antoine Boidin avec Guillaume Lapeyre, Stéphane Bileau et, pour les couleurs, Elsa Brants.

Œuvre

Ouvrages professionnels

  • La boîte à outils de la créativité, éditions Dunod
  • La boîte à outils du chef de projet, éditions Dunod
  • 100 questions sur les créativités, éditions Afnor
  • Qui a tué l'innovation ?, éditions Arkoad

Albums

  • Les Arcanes d'Alya, scénario de François Debois, dessins de Gwendal Lemercier, Soleil Productions, collection Soleil Celtic
En lire plus sur Wikipedia

Suggestions