Bande dessinée
Néerlandais
Bij het begin van de vorige eeuw is het luchtruim een nog grotendeeld onbekende verte die de mens met angst en ontzag vervult. Een uitgestrekte ruimte die romantische avonturiers, waaghalzen en pragmatische kolonisten aantrekt. Los van hun oorsprong, beweegredenen en methodes worden zij allemaal verteerd door hetzelfde heilige vuur! Bezeten door een singuliere passie waar ze hun leven en fortuin v
Sujet
Luchtvaart
Titre
De pioniers
Scénariste
Frank Giroud 1956-
Dessinateur
Luc Brahy 1964-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les pionniers
Édition
1
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2011
48 p. : ill.
ISBN
9789088102073 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een vliegtuigstripverhaal met tekeningen van Luc Brahy in kleur en teksten van Frank Giroud in balloons, het eerste deel van de nieuwe serie 'De blauwe verten'. Het is een geromantiseerd verhaal over de begintijd van de luchtvaart in Frankrijk. Het is januari 1908. Twee jongemannen met een passie voor 'zwaarder dan lucht'-toestellen storten zich op de bouw van een vliegtuig. Na vele pogingen lukt het een toestel lang genoeg in de lucht te houden om te proberen, eind 1908, het Kanaal naar Engeland over te steken. Met fatale gevolgen. Een spannend verhaal, goed getekend.

À propos de Frank Giroud

CC BY-SA 3.0 - Image by Esby (talk) 21:04, 23 June 2010 (UTC)

Frank Giroud, né le 3 mai 1956 à Toulouse et mort le 13 juillet 2018 à Montélimar, est un scénariste de bande dessinée français.

Biographie

Frank Norbert Henri Giroud-Bit, dit Frank Giroud, réussit en 1977 le concours de l'École nationale des chartes, dont il démissionne sans obtenir le diplôme d'archiviste paléographe.

Après avoir obtenu un mémoire de maîtrise en histoire (1981), et passé l'agrégation d'histoire, il a enseigné cette discipline à Milan, puis Grenoble et accompagné de nombreux voyages organisés, ce qui lui a permis de connaître de nombreux pays et cultures. Très jeune, il écrit pour la bande dessinée et se consacre totalement au métier de scénariste à partir du succès de Louis la Guigne.

À signale…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions