In 1947 onderzoekt hoofdinspecteur Max Heller van de recherche in Dresden de dood van twee Russische officieren en de vondst van een tas met een afgehouwen hoofd.
Titre
Duizend duivels
Auteur
Frank Goldammer
Traducteur
Sander Hoving
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Tausend Teufel
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2020
333 p.
ISBN
9789403187907 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Duizend duivels

Eerste zin. Heller stapte uit de auto en stak zijn handen in de zakken van zijn lange jas.

In het ijskoude Dresden worden in 1947 de lichamen van twee Sovjetofficieren gevonden én een tas met een afgehakt hoofd. Max Heller is hoofdinspecteur bij de recherche, maar mag zijn onderzoek naar de moorden niet zomaar vrij verrichten. De Sovjetbezettingsmacht houdt hem scherp in de gaten en wil vooral niet dat de frequente bezoekjes van de dode officieren aan een bordeel aan het licht komen. Hellers bazen zetten hem dan weer onder druk om net als zij lid te worden van de pas opgerichte Socialistische Eenheidspartij van Duitsland. Heller, die ook altijd geweigerd heeft om achter de vlag van de nazi’s te lopen, ziet met lede ogen aan dat heel wat mensen door hun nieuwe partijkaart aan vervolging voor hun oorlogswandaden proberen te ontsnappen. In de verwoeste, bezette stad probeert Heller zijn trauma’s en angsten een plaats te geven en recht te laten geschieden.

Auteur Frank Goldammer woont en werkt in Dresden. In De vuurstorm zocht Max Heller een seriemo…Lire la suite

De tweede roman* met hoofdinspecteur Max Heller van de recherche in Dresden, die nu de dood van een Russische officier moet onderzoeken. Het is begin 1947 en de totaal verwoeste stad Dresden ligt in de Sovjet-bezettingszone en er wordt voor hem bepaald wat hij mag onderzoeken. Hij heeft een moeizame verhouding met de Russische veiligheidsdienst, maar probeert er het beste van te maken. Naast het lijk van de neergestoken officier vindt Heller een tas met een afgehouwen hoofd. Het heeft heel wat voeten in de aarde en er volgen meer moorden, voordat hij een idee krijgt van wat er aan de hand is. Naast een spannend misdaadverhaal schetst de schrijver een boeiend en realistisch portret van het leven in deze verwoeste stad tijdens een ijzig koude winter. Er is gebrek aan alles en niemand voelt zich veilig. Ex-nazi’s, zoals Hellers superieur, bekleden soms belangrijke posities, jonge vrouwen en meisjes zijn niet veilig en er lopen mensen rond met wraakgevoelens. Het is een knappe prestatie o…Lire la suite