Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Een nieuwe thuis voor Treesje

Frank Pollet (auteur), Merel Eyckerman (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Meester Werner vertelt zijn klas over Treesje, het minivarkentje dat weg moet bij zijn buurvrouw. Muk weet met moeite haar ouders te overhalen om Treesje in huis te nemen. Groot is de verbazing bij Muk en haar vrienden wanneer ze Treesje voor het eerst te zien krijgen en merken dat ze niet zo mini is als ze verwacht hadden.
Sujet
Varkens
Titre
Een nieuwe thuis voor Treesje
Auteur
Frank Pollet
Dessinateur
Merel Eyckerman
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2013
126 p. : ill.
ISBN
9789022328620 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Meester Werner zoekt een nieuw onderkomen voor Treesje, het minivarkentje van zijn buurvrouw. Muk wil haar graag hebben en na veel aarzelen mag het van mama. Treesje blijkt echter niet zo mini te zijn als ze dachten en mama gaat toch niet akkoord. Muk wil Treesje houden en besluit om, met hulp van haar vrienden Sam en Melle, Treesje te verstoppen. Dat blijkt echter niet zo eenvoudig en levert de nodige problemen op in de buurt. Dan vindt mama Treesje in de kelderbox.... Grappig verhaaltje waarin de capriolen van Treesje voor de nodige consternatie zorgen. Vlaams getint taalgebruik (proper, sakkerde, tof) met veel dialoog en afwijkende zinsconstructies ('Als ik de dief vind, zal die er niet goed van zijn, dat weet ik zeker'). Sobere opmaak met inspringende regels, fors lettertype. Bevat enkele eenvoudige zwart-witillustraties. Redelijk bruikbaar boekje voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Een nieuwe thuis voor Treesje

Meester Werner zoekt een nieuwe thuis voor Treesje. Treesje is het minivarken van zijn buurvrouw. Ze vertrekt naar Canada. Muk voelt zich meteen geroepen. Maar dan moet ze mama overhalen. Ze wonen immers in een flat en daar is geen plaats voor dieren. Maar zo'n mini-varkentje is toch wel mogelijk? Muk krijgt uiteindelijk haar zin. Wanneer ze het varkentje samen met haar vrienden Sam en Melle gaat ophalen, valt ze bijna omver van verbazing. Dit is geen minivarken maar een hangbuikzwijn. Wat nu? Ze verstoppen het varken in het tuinhuis. Wanneer ze tijdens de middag gaan controleren of alles is orde is, is Trees de tuin van de buurman aan het plunderen. Dit is hopeloos! De volgende dag is Trees opnieuw uitgebroken en verwoest ze de bloemen van de buren. Uiteindelijk sluiten ze Trees op in de kelder. Dit blijft echter niet geheim en wanneer mama het varken ontdekt, wil ze dit koste wat het kost naar de kinderboerderij brengen. Uiteindelijk komt alles goed en wordt er voor Trees een degeli…Lire la suite