Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Rotvos! : een vertelling

Frank Pollet (auteur)

Rotvos! : een vertelling

Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
De directeur van de school wil met zijn leerlingen Het Feest van Onze School vieren. De feestelijke dag verandert in een nachtmerrie. De oorzaak is één leerling: Rein de Vos. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Rotvos! : een vertelling
Auteur
Frank Pollet
Langue
Néerlandais
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2007
94 p.
ISBN
9789059323803

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het verhaal is een moderne versie van de al eeuwenoude fabel Van den vos Reynaerde. In deze versie zijn de dieren verwisseld voor mensen van vlees en bloed, waardoor het aloude Reynaertverhaal ineens heel actueel wordt en dichtbij komt. Directeur Noël Leeuwenhart wil met zijn leerlingen ‘Het Feest van Onze School’ vieren. De leerlingen hebben helemaal geen zin in een feest, de reden is één leerling: Rein de Vos. Iedereen lijkt wel een reden te hebben waardoor Rein van school moet worden gestuurd. Bijzonder is dat het verhaal begint bij hoofdstuk 2, vervolgens loop tot hoofdstuk 13 en ten slotte eindigt bij hoofdstuk 1. Het verhaal begint dus weer opnieuw, waardoor het pesten nooit lijkt te eindigen. Het staat vol mooie symboliek en biedt diverse mogelijkheden tot gesprekken, bijvoorbeeld pesters/moordenaars hebben ook gevoel. Achterin is een samenvatting van het oorspronkelijke Reynaertverhaal toegevoegd. Vanaf ca. 10 jaar.

Rotvos!

Het moet je maar gebeuren: door één enkele leerling veranderen jouw schooldagen in een ware nachtmerrie. Het overkomt Bruno, Harry, Hersinde en vele anderen van het schooltje in Kemzeke. En dat terwijl het werkthema van het jaar luidde: ‘onze school, een pestvrije zone!’. Lange tijd was de naam van de boosdoener een publiek geheim maar nu hij afwezig is op Het jaarlijkse Feest van Onze School, lijkt de tijd rijp voor de grote aanklacht: Rein is een rotzak! galmt het door de zaal. De uitroep krijgt al snel grote bijval en directeur Leeuwenhart kan niet anders dan de klachten aanhoren en besluiten dat Rein De Vos dringend op het matje geroepen moet worden. Alleen, wie durft hem gaan halen? Met zijn mond nog vol koek dient de eetgrage Bruno De Bruyn zich heldhaftig aan. Een daad waar hij snel spijt van krijgt, want natuurlijk kent sluwe Rein Bruno’s zwakte en natuurlijk maakt hij daar misbruik van. Zwaar gehavend komt Bruno terug op school aan, zonder Rein. Zijn aanblik doet alle andere …Lire la suite