Belgische Kempen, 1971. Een arbeidersgezin komt onder druk te staan door een 9 weken durende wilde staking in de zinkfabriek.
Langue
Néerlandais
Éditeur
Dutch Filmworks, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2011
Durée
106 min.
Note
Vlaams gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels Gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Walter Van Den Broeck
EAN
8715664097250
mooov

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De derde speelfilm uit 2011 van Frank Van Mechelen (De hel van Tanger; De indringer) is gebaseerd op een toneelstuk van Walter Van den Broeck dat in België een klassieker is. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen in de Belgische Kempen, 1971. In de zinkfabriek van Balen breekt een wilde staking uit om loonsverhoging af te dwingen. De staking zal negen weken duren en heeft veel invloed op het leven van het arbeidersgezin Debruyker: vader Jan die in de fabriek werkt, moeder Clara, opa en de 18-jarige dochter Germaine die caissière is en hoopt op een beter leven. In de hoofdrollen Evelien Bosmans, Stany Crets en Tiny Bertels. Niels Ruëll (De Standaard Magazine, i) noemt de film 'een echte tijdreis, maar zonder goedkope nostalgie' en concludeert 'Van Mechelen is geen regisseur die een demonstratie van eigen kunnen laat primeren boven het verhaal. Groenten uit Balen vaart wel bij die aanpak. Enkele personages missen wat fond, of een acteur die de karikatuur weet te vermijden. Maa…Lire la suite

À propos de Frank Van Mechelen

Frank Van Mechelen est un réalisateur belge.

Biographie

Frank Van Mechelen commence sa carrière en tant que réalisateur de séries télévisées, comme Wittekerke (nl), Ons Geluk (nl), Heterdaad (nl), De Mol, Engeltjes, Stille Waters (nl), Familie Backeljau (nl) et quelques épisodes de la série Aspe (nl).

Au début 2013, il réalise la série Albert II, sur la maison royale belge. Il produit la série télévisée Salamander (2012-2013).

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions