Livre
Néerlandais

Dierendieven

Frank Van Pamelen (auteur), Rick De Haas (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Willem Bas heeft de bijnaam Spaai. Als een echte Spiderman komt hij samen met Sanna, een aangespoeld meisje dat niet gezien wil worden, op het spoor van een bende die tropische dieren wil verkopen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Dierendieven
Auteur
Frank Van Pamelen
Dessinateur
Rick De Haas
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2009
85 p. : ill.
ISBN
9789025853297 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Frank van Pamelen schreef in 2008 met Het Gifbos (De Leeswelp 2008, p. 215) een eerste boek over Spaai, die net als zijn grote voorbeeld Spiderman een superheld wil worden door de wereld te redden. Nu volgt een tweede deel Dierendieven, dat is opgevat als een vervolg op Het Gifbos maar tegelijkertijd een nieuw avontuur omvat. De noodzaak die van Pamelen voelde om een reeks boeken te schrijven die naadloos in elkaar overlopen, komt de boeken als afzonderlijke verhaaleenheden echter niet ten goede. Hoewel er in Dierendieven een nieuwe verhaallijn zit, heeft de lezer het aanvankelijk moeilijk om aansluiting te vinden bij de fantasiewereld uit het eerste boek. Daarin spoelde Sanna, een verwilderd meisje, aan op het strand. Spaai verbergt haar later op zijn slaapkamer. Bij de start van het tweede boek bestaat het plan om de familie van Sanna te gaan zoeken. Voor wie de achtergrond van het eerste boek mist, is de start aanvankelijk moeilijker te volgen dan…Lire la suite
Tweede* deel over het jongetje Spaai die leeft naar zijn grote voorbeeld Spiderman. Met allerlei trucs houdt hij het zoekgeraakte en verwilderde meisje Sanna verborgen voor zijn moeder; ook ontcijfert hij de code op haar leren armbandje. Ze gaan op weg en verbergen zich in een trein waarbij ze op het spoor komen van een crimineel stel dat exotische dieren wil verkopen. Op het einde is Sanna nog niet thuis; er zal dus wel een derde deel komen. Origineel en vrolijk verhaal in korte hoofdstukken met steeds kleine stukjes tussendoor waarin de lezer wordt aangesproken met allerlei weetjes en overpeinzingen, vooral over dieren. Realistisch en stoer, maar ook fantasievol, ook op de sympathieke website www.spaairedtdewereld.nl die wel wat achterloopt. Jammer dat het verhaal plompverloren begint zonder enig resumé van het eerste deel, de structuur is daardoor moeilijker dan bedoeld. Mede door de vele tekeningen lekker lezen vanaf ca. 8 jaar.

Suggestions