Livre
Néerlandais

Het gifbos

Frank Van Pamelen (auteur), Rick De Haas (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Willem Bas heeft de bijnaam Spaai. Als een echte Spiderman redt hij een aangespoeld meisje dat niet gezien wil worden. Zij leert hem overleven in de natuur. Hun geheime afspraken blijven echter niet onopgemerkt. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Bossen, Milieu
Titre
Het gifbos
Auteur
Frank Van Pamelen
Dessinateur
Rick De Haas
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2008 | Autres éditions
92 p. : ill.
ISBN
9789025852160

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Willem Bas, de kleinste van de klas en bijgenaamd Spaai, toont zich een ware Spiderman ten opzichte van een aangespoeld meisje dat niet gezien wil worden, maar over wie hij struikelt in het bos. Zij leert hem berkensap drinken en sprinkhanen eten, kortom: overleven in de natuur. Hun geheime afspraken blijven echter niet onopgemerkt. Avontuurlijk fantasieverhaal waarin en passant nog een gifschandaal verwerkt is. Eerste deel in de jeugdserie 'Spaai redt de wereld'. Indeling in dertien getitelde hoofdstukjes van gemiddeld zes pagina’s afgewisseld met twaalf aardige, gekaderde weetjes en tips over natuur en milieu (bijvoorbeeld hutten bouwen of een worm in huis nemen). Met bijpassende zwart/grijze tekeningen. Begrijpelijk en populair taalgebruik met veel dialoog. Prettig lezende bladspiegel met veel wit; lettertype met schreefjes. Een lekker leesavontuur over een stoere jongen die zijn omgeving wil redden. Zie ook www.spaairedtdewereld.nl. Vanaf ca. 8 jaar.

Het gifbos

Spaai droomt, leeft en speelt zoals zijn ultieme held Spiderman. In feite is zijn naam Willem Bass, maar iedereen noemt hem Spaai. Zijn zus Josefien vindt hij een echte trut. Op een dag, onderweg naar school, ontmoet hij in het bos een vreemd meisje, Sanna. Sanna is gestrand na een storm en is daardoor haar ouders kwijt geraakt. Ze wil ook dat niemand haar ziet of opmerkt en wil in het bos blijven. Samen maken ze een hut en Spaai zorgt voor haar en bezoekt haar dagelijks. In het bos zien ze twee mannen die altijd met vuiniszakken sleuren. Zijn vrienden waarmee hij zo vaak voetbalde, vinden het heel vreemd dat hij niet meer meespeelt. Op een dag volgen ze Spaai, vernietigen het kamp en pesten hem. Sanna en Spaai verhuizen het kamp naar een klein eiland in een meertje. Ze ontdekken dat de bodem van het meertje vol met vuilzakken ligt. Er komt stinkende smurrie uit. Spaai en Sanna kunnen uiteindelijk met de hulp van de politie de twee mannen overmeesteren en de vervuiling stoppen. Spaai …Lire la suite